Cigerxwîn’in anıtı yeniden dikilecek

DEM Parti, Elîh miting

DEM Parti, Elîh miting

  • Kercews’teki halk buluşmasında konuşan DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, kayyumun yıktığı Cigerxwîn’in anıtını yeniden dikeceklerini belirterek, “Öyle bir güçlü geleceğiz ki nereye kaçacaklarını şaşıracaklar” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, halk buluşmalarına Silvan ve Bismil’in ardından Êlih’le devam ediyor. Xincik’a (Diktepe) köyünde Hatimoğulları ve beraberindeki heyeti karşılayan kitle, sık sık “Bijî berxwedana zindanan”, “Jin jiyan azadî” sloganları attı. Oluşturulan konvoyla Heskêf (Hasankeyf) ilçesine geçildi. Yurttaşlar, yol boyunca zılgıt ve zafer işaretiyle destek verdi. Heskêf ilçesinde karşılanan Hatimoğulları, esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Hatimoğulları’na yoğun ilgi gösterildi.

Kercews (Gercüş) ilçesine geçerek, halka hitap eden Hatimoğulları, “Değerli halklarımız seçimlere sayılı günler kaldı. Seçim çalışmalarımız hızlandı. Eşbaşkanlar olarak dört bir yandan programalara katılıyoruz. Değerli halkımızın sıcak karşılaması bize çok büyük umut veriyor. Dolaştığımız her yerde kayyum zihniyetini teşhir ediyoruz. Daha önce buraya atanmış kayyum zihniyetinin çok fazla zararı oldu. Hırsızlık ve yolsuzluklar yapıldı. Gittiğimiz her yerde kayyumların nasıl bir talan gerçekleştirdiğine şahit oluyoruz. Temiz içme suyu bile bulunamıyor. Bu zihniyete karşı öyle bir güçlü geleceğiz ki nereye kaçacaklarını şaşıracaklar” dedi. Kercews’ın Kürt tarihi için önemli bir yer tuttuğunu dile getiren Hatimoğulları, “Kercews tarım ile geçinen bir yer, ancak tarıma destek vermediler. Buranın üzümüne gereken değer verilmedi. Biz belediyeye geldiğimizde oluşturacağımız kooperatiflerle bu halkın tarım ürünlerine hakkettiği değere kavuşması için çalışacağız” diye konuştu. 

 

 

Belediyeleri yeniden alacağız

Çok dilli belediyeciliği esas alacaklarını ifade eden Hatimoğulları, şöyle devam etti: “Cigerxwîn’in anıtını Kercews’te yeniden dikeceğiz. Onların yıktığı anıtı tekrardan dikeceğiz. Kayyum zihniyeti kadın düşmanı bir zihniyet. Eşit temsiliyet mücadelemize bir saldırı var. Her yerde eşbaşkanlık sistemini daha da güçlendireceğiz. Kadınlara dönük istihdam alanı sağlayacağız. Kadın dayanışma merkezi ile kadınların sorunları dinleyip, buna çözüm bulacağız. Hep beraber ‘Jin jiyan azadî’ diyoruz. Kültürünü unutan bir toplum kendini kaybeder. Kültür alanından çalışmalar yürüteceğiz. Gençlerimizin uyuşturucu ve fuhuşa sürüklenmemesi için gerekli önlemleri alacağız. Tüm bunlar yerel yönetimlerin sorumluluğu altında. Hep birlikte bununla mücadele edeceğiz. Örgütlü mücadeleyle belediyeleri alacağız. Kent dışında olan akraba, arkadaş kim varsa onun buralara getirilmesi için organize olacağız. Bir oy çok önemli. Kercews halkının direniş ruhuyla belediyemizi alacağız. Kendimizi de kentimizi de biz yöneteceğiz.” ÊLIH

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.