Çıkarsa beni kesin öldürecek

Kadın Haberleri —

Gülizar Kahraman

Gülizar Kahraman

  • Boşanmak istediği erkeğin silahlı saldırısına uğrayan Gülizar Kahraman, fail hakkında ‘yaralama’ suçundan hazırlanan iddianameye tepki gösterdi. Gülizar Kahraman, failin bırakılması halinde kesin öldürüleceğini dile getirdi.

MEDİNE MAMEDOĞLU / NÛJINHA-AMED

Gülizar Kahraman, 30 Mayıs’ta Amed’in (Diyarbakır) Erxenî (Ergani) ilçesinde boşanmak istediği Aziz Kahraman tarafından silahlı saldırıya uğradı. Ağır yaralanan 6 çocuk annesi Gülizar, yaşam mücadelesini kazandı. Fakat bedenine saplanan bir kurşun çıkarılmadı.

Olaydan 11 gün sonra yakalanan fail Aziz Kahraman hakkında Ergani Cumhuriyet Başsavcılığı, ”Eşe karşı kasten yaralama” suçlamasıyla iddianame hazırladı. Gülizar Kahraman iddianameye tepki gösterdi. Vücudunda bir kurşunla yaşadığını dile getiren Gülizar, Aziz Kahraman’ın kendisine yaralama değil öldürmek amacıyla saldırdığını ifade etti.

Akşamdan sabaha işkence

Evliliği boyunca fiziki ve psikolojik şiddet gördüğünü söyleyen Gülizar Karaman, bu şiddet sürecinin kimi zaman akşam saatlerinden sabaha kadar sürdüğünü ifade etti. Gördüğü işkence nedeniyle bir keresinde çenesinin sonrasında ise omurga kemiğinin kırıldığını dile getiren Gülizar Karaman, yıllarca bu şiddet altında yaşamaya zorlandığını söyledi. Aziz Karaman’ın çene kemiğini kırdıktan sonra karakola başvurduğunu ve şikâyetinin ardından Aziz Karaman’ın bir ay cezaevinde kaldığını söyleyen Gülizar Karaman, Aziz Karaman’ın serbest bırakılmasının ardından aynı işkencenin yeniden başladığını aktardı.

Çene kemiği ve kaburgası kırıldı

Gülizar şöyle dedi: “Her gün işkence görüyordum. Gördüğüm işkence nedeniyle çene kemiğim ve kaburgam kırıldı. Onun dışında sırtımda sağlam tek bir et parçası kalmadı. Sürekli şiddet görüyordum. Ailemin başına bir şey getirir onlara zarar verir diye de kimseye bir şey anlatamıyordum.”

Çocuklara da işkence etmiş

Gördüğü işkence karşısında verdiği, “Neden” sorularına Aziz Karaman’ın, “Dövüyorum ki dayanamayıp sen kendini öldür. Bana kalmasın” sözlerini sarf ettiğini kaydeden Gülizar Karaman devamla şunları belirtti: ”Bana yapmadığı işkence kalmadı. Sadece bana da değil çocuklarıma da aynı şeyi yapıyordu. Silah gösterip çocuklarımın gözleri önünde onlara ‘annenizi öldüreceğim’ diyordu. İşkencesi gece başlayıp sabaha kadar sürüyordu. En son çenem kırıldığında evime Jandarma geldi. Jandarmaya her şeyi anlattıktan sonra sığınma evine yerleştim. O zaman bile beni ölümle tehdit ediyordu. O süreçte çenem yüzünden yemek bile yiyemiyordum.” 

Fail evi taramış

Gittiği sığınma evinden çıktıktan bir süre sonra failin evlerini silahla taradığını bu süreçte ölüm tehditleri almaya başladığını dile getiren Gülizar Karaman, bu tehditlerden sonra ise silahlı saldırıya uğradığını söyledi. 

Sığınma evinden döndükten sonra Aziz Kahraman’ın, ‘Gel barışalım bir daha yapmayacağım” dediğini aktaran Gülizar, yeniden işkence görmeyi kabul etmediğini ifade ederek, “Bana eziyet edip kendi kendimi öldürmemi istiyordu. Yaptığı işkenceyi dile bile getiremiyorum. Ailem duymasın diye aylarca bu işkenceye katlandım. O adam benim hayatımı mahvetti” dedi.

Beni öldürecek

Adalet çağrısında bulunan Gülizar, savcının “yaralama” suçu üzerinden hazırladığı iddianameye de tepki gösterdi. Aziz Kahraman’ın kendisine yaralamak değil öldürmek için saldırdığını belirten Gülizar Kahraman, “Eğer çıkarsa ne beni ne de ailemi asla sağ bırakmayacak. Savcılar bana yardımcı olsun. Eğer çıkarsa kesin beni öldürecek. O adam iyi bir ceza alsın. Buna göz yummasınlar. Buna göz yumanlardan ceza vermeyenlerden de şikâyetçiyim” dedi.

Vücuduna üç kurşun isabet ettiğini anlatan Gülizar Kahraman, “Eğer kaçmasaydım ve silahı bir anlık tutukluluk yapmasaydı daha kötü olacaktı” diyerek adalet talebinde bulundu.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.