Cinsel saldırıda kendini savunan kadına ceza

Kadın Haberleri —

Milica Živković

Milica Živković

  • 24 yaşındaki Milica Živković'e kendisine cinsel tacizde bulunan erkeğe yumruk attığı için 'meşru müdafaa gereğini aştığı' ve 'kamu düzeni ve barışını ihlal ettiği' gerekçesiyle 82 euro para cezası verildi. Cinsel saldırıda bulunan erkek ise 370 euro para cezası ödedikten sonra cezaevinden tahliye edildi.

24 yaşındaki Milica Živković, kuzeydeki Kolašin kasabasında bir arkadaşıyla birlikte yürürken bir erkeğin kendilerini takip ettiğini gördü. Erkek, Živković ve arkadaşıyla konuşmaya çalıştı, Živković ve arkadaşı ise onu görmezden gelmeye çalıştı.

Daha sonra erkek, Živković'i çenesinden tuttuktan sonra cinsel tacizde bulundu. Živković, kendisini korumak için tacizci erkeğe yumruk attı.

Erkek 370 euro karşılında serbest

Olayın mahkemeye taşınmasının ardından Živković'e 'meşru müdafaa gereğini aştığı' ve 'kamu düzeni ve barışını ihlal ettiği' gerekçesiyle 82 euro para cezası verildi. Cinsel saldırıda bulunan erkek ise 370 euro para cezası ödedikten sonra cezaevinden tahliye edildi.

Kadın örgütleri karara tepki gösterirken, Karadağ Başbakanı Dritan Abazović isemahkemenin kararını 'maalesef yıkıcı' sözleriyle nitelendirdi. Živković'in korkmadığını söyleyen Başbakan Abazović, "Ama o cesurca ve sakinlikle kendisini zorbaya karşı savundu; zorba ise dayak yedi" diye konuştu.

‘Saldırgan Türkiye vatandaşı’

Öte yandan, Karadağlı siyasetçi Vladislav Dajković, Twitter hesabından yaptığı açıklamada tacizci erkeğin Türkiye vatandaşı olduğunu belirtti. PODGORİSTA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.