Ciwanên Kurdistanî ên Fransa kuruldu

Yurt Dışı Haberleri —

CKF Marsilay'da kuruluşunu ilan etti

CKF Marsilay'da kuruluşunu ilan etti

  • Marsilya’da kitlesel bir kongre düzenleyen Kurdistanlı gençler; “Fransa’da örgütlenen biz gençler, “Kültürel soykırıma karşı, kendini örgütle” şiarıyla Ciwanên Kurdistanî ên Fransa, gençlik örgütümüzü ilan ediyoruz” dedi. 
  • Fransa’da yaşayan Kurdistanlı gençler kültürel soykırıma karşı Ciwanên Kurdistanî ên Fransa’yı (CKF) ilan etti. Coşkulu bir ilk kongre gerçekleştirilen gençler, 21 kişilik meclis ve 9 kişilik koordinasyon ile yola çıktı. 

Fransa'da yaşayan Kurdistanlı gençler, Fransa'nın Marsilya kentinde bulunan gençlik merkezinde bir araya gelerek, "Li hemberî qirkirina çandî xwe rexistin bike" (Kültürel Soykırıma Karşı Kendini Örgütle) şiarıyla, Ciwanên Kurdistanî ên Fransa (Fransa’daki Kurdistanlı Gençler) gençlik örgütlenmesini ilan etti.
Kurdistan şehitleri için yapılan saygı duruşu ardınan başlayan CKF’nin ilk kongresinde açılış konuşmasını yapan Ahmet Arslan, “Fransa'da yaşayan Kürt gençlerinin kültürel kırıma karşı yeni bir örgütlenme ihtiyacı ortaya çıktı ve bu çerçevede Ciwanên Kurdistanî ên Fransa örgütünü kurduk” diyerek amaçlarının asimilasyona ve özel savaşa karşı öz değerler için mücadele olduğunu söyledi. “Avrupa'da büyümüş ve Avrupa'ya göçertilmiş Kurdistanlı'ların, Kürt düşmanlarının yürüttüğü savaş konseptinde büyük bir hedef haline geldi” belirlemesini yapan Arslan, gençlerin uyuşturucu, fuhuş, asimilasyon ve yoz bir hayata çekildiği ve kimliğinden, kültüründen uzaklaştırıldığını dile getirdi. 
Gençler oluşturdukları tüzüğü toplantı bileşenine sunarak onaylaması ardından 21 kişilik meclis, 9 kişilik koordinasyon ve sözcüler seçildi. CKF’nin sözcülüğe Defne ve Azad seçildi. Kuruluş kongresinde alt ay içerisinde olağan kongrenin yapılmasına karar verildi. 

İnsanlık değerleri tehlike altında
İlk açıklamasını yapan sözcüler, uygarlığın beşiği olan Kurdistan’da sömürgeciliğin insanlık düşmanlığı yaptığına dikkat çekti. Kapitalist modernitenin yozlaştırıcı etkilerine karşı mücadelenin örgütlülükle ancak yapılabileceğine değinen gençlik örgüyü CKF açıklamasında, “Kürt halkı olarak, yüz yıllardır Arap, Fars ve Türk devletlerinin soykırım cenderesinden geçmekteyiz. Tarihi yağmalanıp, kimliği unutturulmaya çalışılan bir halk olarak, Önder APO’nun çıkışı ile birlikte tarihi aydınlatıp Kürtlük bilincini geliştirmiştir” denildi. 

Rêber Apo’nun direnişi
Sömürgeciliğin Kurdistan’da gençlere dönük uyguladığı kirli özel savaş politikalarına vurgu yapılan açıklama söyle devam etti: “Biz Kürtler, 21.yüzyılda da yeni sosyolojik kırım politikaları ile karşı karşıyayız. Devrimin mimarı olan Önder APO’ya uygulanan mutlak tecrit ile Kürt halkının devrime olan inancı kırılmaya çalışılmıştır. Kürt düşmanı ulus devletler Kürtler’in soykırımı konusunda birleşmişlerdir. Faşist Türk devleti ise sözde “çöktürme planı” çerçevesinde başta İmralı tecridi olmak üzere bir politikaya gitmiştir.”

Avrupa’da da tehlike büyük
“Bu politikalar neticesinde başta Avrupa olmak üzere, birçok ülkede büyük bir Kürt diasporası oluşmuştur. Kürt diasporasının büyük bir kısmını da Fransa’da yaşayan Kürtler oluşturmaktadır. Düşmanlarının fiziki ve kültür soykırımından kaçıp Fransa’ya yerleşen Kürt halkı bu sefer de Avrupa’da hakim olan Kapitalist Modernite gerçekliği ile karşılaşmıştır” diyerek sistemin bütünlüklü saldırılarına dikkat çeken açıklamada, “Modern kültür denilerek toplumu kültürel soykırıma tabi tutan, kimlik bilincinden yoksun bırakan, ince politikalarla asimile eden bu gerçeklik, özünde farklı kültürel zenginlikleri eritip aşındırmaktadır.”

Misyonumuzun farkındayız
Tarihsel misyonları gereği Kürt gençlerinin örgütlenmesinin bir zorunluluk olduğuna dikkat çeken CKF, “rolümüzün ve misyonumuzun farkındayız” dedi.  
Kongrelerinin kuruluşunu ilan eden açıklamalarında CKFli gençler Kürt görünümlü Kurdistan düşmanlarına karşı da mücadele edeceklerini deklere etti. CKF açıklamasını şu söylerle tamaladı: “Tarihi yakılan bir halkın çocukları olarak bizler, tarihin bize yüklediği yükümlülüğün farkındayız. Bu temelde Kurdistani gençler olarak Fransa’da örgütlenme gerekliliği ortaya çıkmıştır. Kurdistan’ın her bölgesinden Fransa’da yaşayan gençler olarak bizler oluşturacağımız bu yeni örgütlülükle daha çok Kürt ve Kurdistani kültür etrafında örgütleniyoruz. Günümüzde Kurdistani değerlere, kontra yapılanmalar kullanılarak manipülasyonlar yaratılmaktadır. Kürt, Kurdistani görünen bu yapılanmalar, özünde Kürt düşmanlarının özel savaş masalarında türetilmiştir. Asıl hedefleri manipüle olan bu örgütler, Kürt Özgürlük Hareketini hedef almaktadır. Yaşanan mücadele gerçekliği ve verilen onca bedeli göz ardı eden bu örgütler, Kurdistan’da ihanetin temsilcisi halindedirler.
Bu temelde Fransa’da örgütlenen biz gençler, “Kültürel soykırıma karşı, kendini örgütle” şiarıyla Ciwanên Kurdistanî en Fransa, gençlik örgütümüzü ilan ediyoruz.” MARSİLYA / NUCECİWAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.