Cizîr'de kayyum protestosu

  • Cizîr Belediyesi’ne kayyum atanmasının yıl dönümü polis ablukasında protesto edildi. 

 

 

HDP Şirnex İl Örgütü, Cizîr Belediyesi'ne kayyım atanmasının yıl dönümü dolayısıyla partinin ilçede bulunan binası önünde bir araya geldi. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Şirnex Milletvekili Zeki İrmez ile yerlerinde kayyum atanan Cizîr Belediyesi Eşbaşkanları Mehmet Zırığ ve Berivan Kutlu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, açıklama yapmak istedi. 

Polisler, sabahın erken saatlerinde parti binasına giden tüm yolları ablukaya aldı. Polisler, “iki günlük eylem ve etkinlik yasağı" gerekçesiyle açıklamaya izin verilmeyeceğini bildirdi. Polisler, ilçe binasından kapı önüne çıkmak isteyen grubu engellemek için de kapıyı bariyerlerle kapattı. Polis engeli, kalkan ve kapılara vurularak protesto edildi.  

HEDEP Milletvekili Zeki İrmez, 100. yılındaki cumhuriyetin Kürt halkının haklarının gaspı üzerine kurulduğunu hatırlatarak, kayyumları tanımadıkların vurguladı. Cizîr Belediye Eşbaşkanı Berivan Kutlu ise AKP’nin siyasette elde edemediklerini kayyumlarla elde etmeye çalıştığını; kayyumlar eliyle hukuksuzlukların sürdürüldüğünü söyledi. 

 
paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.