
İstanbul’da yapılan 4. Libya Temas Grubu toplantısına katılan Clinton, Türk Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, MHP İstanbul Milletvekili Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak’la da görüştü.
BDP politikaları anlattı
Demirtaş ile Kışanak’ı kaldığı otelde kabul eden Clinton 45 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi. BDP’lilerin Meclis boykotu, Kürt sorunu ile yeni anayasa konusunun gündeme geldiği görüşme sonrası gazetecilere konuşan Demirtaş, Türkiye’deki muhalefet güçlerinden oldukları için Clinton’un kendileriyle de görüşmek istediğini belirterek „Türkiye’deki temel sorunların çözümüne ilişkin politikalarımızı paylaştık. Türkiye’deki bütün sorunları en basitinden en ciddisine bütün sorunlara kadar iç dinamiklerin etkisiyle birlikte çözüm arayışıyla gerçekleştirebileceğimizin mümkün olduğu yönündeki görüşlerimizi detaylı bir şekilde paylaştık“ dedi.
Yakın işbirliği sürecek
ABD Dışişleri Bakanı, CNN Türk yayınında gençlerin sorularını yanıtladı. Clinton buradaki açıklamalarında PKK’ye karşı mücadeleyi sürdürecekleri söyledi. ABD’nin anlık istihbarat ve sıcak takip konusunda Türk ordusuna yardıma devam edeceğini belirten Clinton, „ABD ile Türkiye, Irak’ta çok yakın şekilde işbirliği yapmaktadır. Ne zaman elimize istihbarat geçerse, Türk tarafına sağlamayı sürdüreceğiz. PKK teröristlerini takip etme (sıcak takip) konusunda da Türk ordusunu geçmişte destekledik. Bu desteğimiz sürecek“ dedi.
İSTANBUL