Çocuğa tecavüze takipsizlik

Kadın Haberleri —

Salıncaktaki ayıcık

Salıncaktaki ayıcık

  • Sêrt’in Berwarî ilçesinde 13 yaşındaki B.’nin yaklaşık 2 yıldır dayısı Hüseyin Tapar (65) ve Hamit Şener (35) adlı erkekler tarafından sistematik tecavüze uğradığı öğrenildi. Mahkemenin dosyaya takipsizlik kararı verildiği ortaya çıktı.

Sêrt’in Berwarî ilçesinde 13 yaşındaki B.’nin yaklaşık 2 yıldır dayısı Hüseyin Tapar (65) ve Hamit Şener (35) adlı erkekler tarafından sistematik tecavüze uğradığı öğrenildi.

Olayın ortaya çıkmasının ardından çocuğun anne ve babası karakola giderek suç duyurusunda bulundu.

Psikologlar eşliğinde Çocuk İzlem Merkezi'nde (ÇİM) ifade veren çocuk, yemek getirme bahanesiyle Hüseyin Tapar adlı failin yaklaşık 2 yıldır kendisine sistematik tecavüzde bulunduğunu ve ardından Hamit Şener adlı failin de tecavüzüne uğradığını dile getirdi. Çocuğun, olayı Hüseyin Tapar’ın evli olduğu kadına anlattığı ama bunun sonuçsuz kaldığı yönündeki ifadelerine göre, fail Hüseyin Tapar çocuğu, öldürmekle tehdit etti.

Psikolog çocuğun ifadelerinin tutarlı olduğunu belirttiği, Pervari Cumhuriyet Başsavcılığının ise 'çocuğun olayı 1 yıl boyunca ailesine ve akrabalarına anlatmadığını, çocuğun iddiasını kanıtlar nitelikte kimsenin görgüsünün ve bilgisinin olmadığını' ifade ederek takipsizlik kararı verdiği ortaya çıktı.

Tecavüze takipsizlik meclis gündemine geldi

Konuyu HDP Siirt Milletvekili ve Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş Meclis’te gündeme getirdi. Beştaş konuya ilişkin verdiği soru önergesinde 'çocuğu istismar eden kişilerin tehdidine maruz kaldığını' belirterek şu soruları sordu:

  • “13 yaşındaki bir çocuğun yaşadığı durumu anlatması istismarın yaşandığına delalet değil midir? Neden çocuğun beyanı esas alınmamıştır?
  • Çocuğun uğradığı istismar uzman görüşü ve tıbbi raporlar ile sabit olmasına mukabil takipsizlik kararını nasıl değerlendiriyorsunuz?
  • Yargının bu yaklaşımı ile sanık konumundaki tacizciler korunmuş olmuyor mu? Sanıkların korunduğu bir ortamda çocuğun üstün yararı ilkesi ihlal edilmiş olmuyor mu?
  • B.’nin sürekli faillerin tehditleri ile yaşamını sürdürmek zorunda bırakılması çocuk hakkı ihlali değil midir? B.’nin yaşamını güven içerisinde geçirmeni sağlamak adına hangi önemler alınacak, hangi çalışmalar yürütülecektir?”

HABER MERKEZİ

 

Tecavüzcü serbest

İstanbul'un Esenler ilçesinde bir kadın, oğluna tecavüz etmekle suçladığı erkeği sokak ortasında dövdü. 10 Aralık günü meydana gelen olayda kadın, 18 yaşındaki oğlu Y.C.K.'ye içki içirip tecavüz ettiğini belirttiği 58 yaşındaki E.B.'yi sokakta yerde sürükleyip soyduktan sonra dövdü.

DHA’nin geçtiği habere göre, mahalle sakinleri kadını sakinleştirmekte güçlük çekti. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri E.B.'yi hastaneye kaldırdı.

Y.C.K.'nin emniyette verdiği ifade üzerine gözaltına alınan E.B., emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

 

 

Emniyet müdürü tecavüzcü çıktı

Emekli emniyet müdürüne 2 çocuğa cinsel istismardan dava açıldı.

Ahmet Y. hakkında düzenlenen iddianamede "eğitici-öğretici tarafından zincirleme şekilde çocuğun nitelikli cinsel istismarı" suçundan 84 yıla kadar hapis cezası istendi.

Ankara'da emekli emniyet müdürü Ahmet Y. (53) hakkında, sahibi olduğu köpek eğitim merkezinde köpeklerini eğitim için getiren 15 ve 16 yaşlarındaki 2 kız çocuğuna tecavüz suçlamasıyla 60 yıldan 84 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

3'üncü sınıf emniyet müdürü rütbesi ile 2015 yılında emekli olan Ahmet Y.’nin telefonunda İ.A. ve D.C. adlı çocuklara ait görüntü ve fotolar bulundu. Çocukların ailelerinin şikayeti üzerine gözaltına alınan Ahmet Y, sevk edildiği sulh ceza hakimliğince tutuklandı. 

Kaynak: Kısadalga

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.