Çocuklar bin euroya Taliban’a satılıyor

Kadın Haberleri —

Foto: Hoshang Haşimi-Afganistan / AFP

Foto: Hoshang Haşimi-Afganistan / AFP

  • ABD’nin çekilmesiyle Taliban’ın Afganistan’daki uygulamaları akılları durgunluk veriyor. Edinilen bilgilere göre Kabil'e yakın Ghur ilindeki köylerde kız çocuklar hatta bebekler bin euroya Taliban askerlerine satılıyor.


Bir yaşından küçük çocuklar da dahil olmak üzere kız çocuklarının nakit para, hayvan veya silah karşılığında Taliban askerlerine satıldığı öğrenildi.

ANF’nin, The Sun İnt sitesine dayandırdığı habere göre, Batılı güçlerin bir gecede çekildiği Afganistan’da ülkeyi ele geçiren Taliban’ın çıkardığı fetvalar en çok çocuk ve kadınları vurdu. 
Yoksulluğun üst seviyeyi çıktığı Afganistan’ın başkenti Kabil'e yakın Ghur ilindeki köylerin yağmaladığı, reşit olmayan çocukların yaklaşık bin ile 2 bin 400 euro (100.000 ila 250.000 Afgan Afganisi) arasında paraya satıldığı kaydedilirken, birçok çocuk ve bebeğin de silah, çiftlik hayvanları karşılığında takas edildiği öğrenildi.

Uygulamanın Kabil'e yakın kırsal bölgelerde yaygın olduğu belirtilen haberde, yerel bir kaynağın konuşmalarına yer verildi. Kaynak konuşmasında, "Ghur ilindeki yoksulluk, işsizlik ve ağır ekonomik sorunlar çocuk yaşta ‘evliliklere’ yol açtı ve bazı aileler para, silah veya hayvancılık karşılığında küçük kızlarının orta yaşlı erkeklerle ‘evlenmesine’ izin verdi" dedi.
Ülkenin batısındaki kadın hakları aktivisti Habiba Jamshidi, kadınların nüfusun yarısını oluşturduğunu ve insanlık dışı muamele görmemesi gerektiğini söyledi.

ANF

 

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.