Çocuklara umut olalım

Toplum/Yaşam Haberleri —

Depremzede çocuklarla dayanışma çadırı / Hamburg

Depremzede çocuklarla dayanışma çadırı / Hamburg

  • Hamburg’da CoolTur çatısında bir araya gelen gençler depremzede çocuklar için kolları sıvadı. Gençler, “Hiç tanımadığımız insanlar gelip bize sarılarak acılarımızı paylaştıklarını belirtiyor” diyor.

M. ZAHİT EKİNCİ/HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde gençler depremzedelerle dayanışma için yardım kampanyası organize ediyor. Hamburg’da Kurdistanlı gençler ve çocuklar için kültür sanat çalışmalar yürütülen CoolTur depremin ilk gününden itibaren depremzede çocuklar için kolları sıvamış durumda. Geçtiğimiz hafta sonu da Altona’da stand açarak ev yemekleri, çay, kahve, pasta satan gençler, ellerindeki kumbarayla da depremzedeler için çevredekilerden bağış topladı. Yardımları Heyva Sor üzerinden depremzedelere ulaştıracak gençler hafta sonu depremzedeler için 4 bin Euro topladı. Gençler yeni bir stand için şimdiden başvurularını da yapmış durumda.

Semt semt dolaşacaklar

CoolTur Hamburg’un folklor hocası Ekrem Demir bu kampanyayla çocuklara yalnız olmadıklarını hissettirmek ve onlara umut olmak istediklerini belirterek yardım projelerinin devam edeceğini söyledi.

“Topladığımız her kuruşun bir çocuğun hayatını güzelleştirdiği ve ona umut verdigi inancıyla bağış topluyorum” diyen Zilan Balkır, bundan duyduğunu mutluluğu dile getirerek, yardım çalışmalarını Hamburg’un birçok semtinde devam ettireceklerini aktardı.

Acımıza ortak oluyorlar

Yardım toplayan gençlerden Murat, “Bizler bu soğukta bir kaç saat dayanmazken on binlerce çocuk başını sokacak bir çadır bulamıyor. Anne ve babalarını kaybetmiş bu çocuklar bizim kardeşlerimiz. Bunları insanlara anlattığımızda herkes kumbaraya bir şey atıyor. Toplumda güçlü bir dayanışma ruhu oluştu. Hiç tanımadığımız insanlar gelip bize sarılarak acılarımızı paylaştıklarını belirtiyorlar” dedi.

Sanatçı Umut Şoreş de standa emeği geçenlerden birisi. İki gün boyunca kar yağışı ve soğuk havaya rağmen buradan ayrılmayan Umut “Bir nebzede olsa çocukların umuduna ve sevincine ortak olmak istiyorum” diyerek, herkese dayanışmayı büyütmeye davet etti.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.