Çocuklarımız için ulusal birliği sağlamalıyız

Kadın Haberleri —

.

.

  • Türk devletinin saldırılarının önüne geçme ve Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırılarını durdurmak amacıyla Bakur, Başûr, Rojhilat ve Rojavayê Kurdistan’ından Barış Anneleri’nin katılımıyla Silemanî’de bir toplantı gerçekleştirildi. Gerçekleştirilen toplantı ardından Barış Annelerinin rolü üzerine bir panel düzenlendi.

Türk devletinin 23 Nisan’da Medya Savunma Alanlar’ına yönelik saldırısıyla başlayan Başûrê Kurdistan’ı işgal harekatı ve Kürdistan’ı Kürtsüzleştirme saldırıları sürüyor.
Türk devletinin saldırılarının önüne geçme ve Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırılarını durdurmak amacıyla Bakur, Başûr, Rojhilat ve Rojavayê Kurdistan’ından Barış Anneleri’nin katılımıyla Silemanî’de bir toplantı gerçekleşti. Barış Anneleri yaptıları toplantı ardından Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları ve birlik konuları içeren bir panel düzenledi.

Anneler çaba göstermeli
İbrahim Ehmed Salonu’nda gerçekleştirilen panelin açılış konuşmasını Barış Anneleri’nden Fewziye Ebdulkerim yaptı. 
Ebdulkerim konuşmasında, bütün annelerden çocuklarının şehit düşmemesi ve savaşın sonlandırılması için çaba göstermesini istedi.

Evimizde şehit ediliyoruz
Kadınlar açısından eğitimin önemine dikkat çeken Barış Anneleri’nden Sinur Kerim de, çocukların ilk eğitimlerini anneden aldığını belirterek, “Şimdilerde çocukların eğitiminde annenin rolünü ortadan kaldırmak için çaba harcanıyor. Ülke, anne olarak tanımlanıyor, çünkü ülke bedel ödüyor ve anne ülkenin korunması için çocuklarını feda ediyor” diye konuştu.
Toplantıya katılan annelerin bir bölümünün şehit veya gerilla annesi olduğunu hatırlatan Sinur Kerim, “Onlar hepimizin çocuklarıdır. Ancak işgalcilerin eliyle kendi evimizde şehit ediliyoruz. Topraklarımıza, dilimize, kültürümüze ve ülkemize saldırıyorlar” diyerek birlik çağrısı yaptı.

Kürdistan’ı bir yüzyıl daha parçalamak istiyorlar
“Uluslararası hukukun ötesinde işgalci Türk devleti” başlığı altında sunum yapan Pakistan Muhammed, Şengal, Mexmûr ve Başûrê Kurdistan’a yönelik saldırlarla dört parça Kurdistan’ın işgal edilmek istendiğini belirtti. Muhammed şöyle dedi: ”İşgalciler, 2023’de sonlanacak yüzyıl öncesinde imzalanan Lozan Antlaşmasını referans alarak hareket ediyorlar. Bu saldırılarla Kürdistan’ı bir yüzyıl daha parçalamak istiyorlar. Anneler, Türkiye’nin gerçekleştirmek istediği planları engelleyebilir.”

Başımızı eğmeyeceğiz
“Batı Kürdistan’da İşgal” başlığı altından Rojavayê Kurdistan’daki gelişmeleri değerlendiren Kongre Star üyesi Bêrîvan Mihemed, Rojava’daki savaşın Kürtleri yok etmek isteyen zihniyete karşı gerçekleştirildiğini ifade etti. Tüm saldırılarına rağmen Türk devletinin Rojava’da istediğini elde edemediğini belirten Mihemed, “Kürdistan toprakları işgal altında olduğu sürece başımızı eğmeyeceğiz ve kadınlar olarak başımız dik bir şekilde mücadele edeceğiz” dedi.

Çocuklarımızın kanı akmasın
“İşgalciler tarafından Kürtlerin Soykırımı” başlıklı son sunumu, Dayika Amina yaptı. Dayika Amina, Başûrê Kurdistan hükümetinden Türkiye ve İran’ın saldırıları karşısında durmasını isteyerek şunları kaydetti: “Ulusal birliği sağlamamız gerekiyor. Ulusal birliği sağlayalım ki, çocuklarımızın kanı akmasın, akan kanı durduralım.” 
Panel işgale karşı annelerin rolüne ilişkin yürütülen tartışmalar ardından sona erdi.

SILEMANÎ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.