Çocuklarınızla gurur duyun

9 YAT savaşçısı cenaze töreni / Mazlum Ebdî

9 YAT savaşçısı cenaze töreni / Mazlum Ebdî

  • Başûrê Kurdistan'da 15 Mart'ta helikopter kazasında şehit düşen 9 YAT savaşçısı için Hesekê'deki stadyumda tören düzenlendi.
  • Törende konuşan QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdî, şehit ailelerine ve halka "Çocucuklarınızla gurur duyun" diye seslendi.

Başûrê Kurdistan'da 15 Mart'ta meydana gelen helikopter kazasında şehit düşen 9 YAT savaşçısı, on binlerin haykırdığı "Şehîd namirin", "Bi can bi xwîn em bi te re ne ey şehîd” sloganlarıyla uğurlandı.

Hesekê'deki Serdem Stadı'nda dün düzenlenen cenaze merasimine on binlerce kişi katıldı. Şehit cenazeleri, Şehit Sarya Hastanesi'nden alınarak yaklaşık bir kilometre omuzlarda taşınarak stadyum agetirildi. Cenaze törenine, QSD Genel Komutanı Mazlum Ebdî ve QSD komutanlarından Newroz Ehmed, Kuzey-Doğu Suriye Özerk Yönetimi Eşbaşkanları Bêrîvan Xalid ve Ebid Hamid El-Mihbaş, YNK Terörle Mücadele Güçleri Komutanı Wehab Helepçî, Demokratik Suriye Meclisi Eşbaşkanı Emîne Umer de katıldı.

Ebdî: Onlarla gurur duyuyoruz

Törende ilk konuşmayı Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanı Mazlum Ebdî yaptı. Tüm şehit ailelerine ve 9 YAT savaşçısının ailelerine başsağlığı dileyen Mazlum Ebdi, şehitlerin yoldaşları olarak kendileriyle gurur duyduklarını belirterek, şehit ailelerine "Çocuklarınızla gurur duyun” sözleriyle seslendi.

Mazlum Ebdî, konuşmasının devamında şunları ifade etti: "QSD Komutanlığı adına, bugün burada bulunan ve acımızı paylaşan tüm halkımızı ve yoldaşlarımızı selamlıyoruz. Şehitlerimizi buraya getirmemizde bizlere yardımcı olan birçok arkadaşımıza da yanımızda oldukları için teşekkür ederiz. Rojava Devrimi’nin 9 kahramanını, teröre karşı savaşta QSD ve halkımızın öncülüğünü yapan şehitleri uğurluyoruz. Tüm şehitlerimiz gibi onlar da bize örnek ve öncü oldu, bağımızı güçlendirdi. Bu temelde bağımızı daha da güçlendireceğiz. Yer aldıkları çalışmaları mutlaka başarıya ulaştıracağız.”

QSD'yi asla yenilmeyecek düzeye getireceğiz

Rojava Devrimi’nin kazanımlarını ve Kuzey-Doğu Suriye halklarını sonuna kadar koruyacaklarının altını çizen Mazlum Ebdî, “QSD ve tüm kurumlarımızı koruyarak asla yenilmeyecek bir düzeye getireceğiz. QSD hiçbir zaman yenilmeyecek. Bu acı günde halkımızın genç şehitlerinin huzurunda tüm halklara ve gençlere YAT saflarına katılmaya, devrimimizin kazanımlarını düşmanlara karşı korumaya çağırıyoruz” dedi.

Dalgalandırdıkları bayrak hiçbir zaman düşmeyecek

Mazlum Ebdî konuşmasını şöyle tamamladı: “Şehit Şervan ve 8 yoldaşının bayrağı hiçbir zaman düşmeyecek, daima yoldaşlarının elinde olacak ve zaferi sağlayana kadar dalgalanacak. Şehîd namirin.”

Ebdî’nin ardından Özerk Yönetim Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Ebid Hamid El Mihbaş, MSD Eşbaşkanı Emine Omer, Cizîrê Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Selma Xelîl ve Demokratik İslam Kongresi temsilcisi Mela Ebdurheman Bedirxan söz aldı. Konuşmalarda şehitlerin başta DAİŞ çetesi olmak üzere bölgeye yönelik tüm saldırılarda verdiği mücadeleye işaret edilerek, fedakarlıkları sayesinde elde edilen kazanımların korunmasının önemi vurgulandı.

Memleketlerine uğurlandı

9 savaşçının cenazesi, törenin ardından on binlerin haykırdığı "Şehîd namirin", "Bijî Berxwedana YPG'yê", "Bi can bi xwîn em bi te re ne ey şehîd” sloganlarıyla uğurlandı. Şervan Kobanê'nin (Ebdo Ehmed Ebdî) cenazesi Kobanê'de; Feraşîn Baran (Nejbîr Mehmûd Hemdo), Dîdar Dêrik (Hemdiya Seydo Seydo), Hogir Dêrik (Elaa Ednan Hemûd), Dogan Efrîn (Hadî Hemdûş Zahir), Koçer Dêrik (Diwêş Ehmed Oear) ve Harûn Rojava’nın (Mecîd Silêman Mihemed) cenazesi Dêrik'te; Rojeng Rifet'in (Berfîn Bîlal Rifet) cenazesi Şehba’da; Xebat Dirbêsiyê’nin (Rênad Îzedîn Eli) cenazesi ise Dirbêsiyê’de toprağa verilmek üzere uğurlandı. HESEKÊ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.