Çok çalışacağız, başaracağız

Yurt Dışı Haberleri —

Emek ve Özgürlük İttifakı Berlin Seçim Komisyonu

Emek ve Özgürlük İttifakı Berlin Seçim Komisyonu

  • Yeşil Sol Parti listesinden seçimlere katılma kararı alan Emek ve Özgürlük İttifakı, yurt dışı seçim çalışmalarına hız verdi. Berlin’de yapılan toplantıda konuşan Prof. Neşe Özgen, “İnsan hakları savunucuları, akademisyenler, yazarlar, işçiler ve emekçiler olarak demokrasinin işlediği yeni demokratik Türkiye için el ele, omuz omuza çalışmalıyız” dedi.

HAKAN TÜRKMEN / BERLİN

14 Mayıs’ta yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekilleri seçim takviminin açıklanmasıyla birlikte yurt dışında da seçim çalışmaları hızlandı. Almanya’nın başkenti Berlin’de Emek ve Özgürlük İttifakı Seçim Koordinasyonu sözcüsü Mazlum Karagöz, “2 Nisan’a kadar herkesin seçmen kaydını yapması gerekiyor” dedi.
Karagöz, oy kullanabilmek için adres bildirimi yapmanın önemini şu sözlerle dile getirdi: “Emek ve Özgürlük İttifakı olarak AKP-MHP faşist rejimin baskılarından kaynaklı binlerce yurttaşımız ülkelerini terk etmek zorunda kaldı. Son 7 yılda Berlin ve çevresinde binlerce yeni seçmen var. Öncelikli hedefimiz sürgün olan yurttaşlarımızın adres güncellemelerini yapmalarını sağlamak. Adres güncellemelerini yapan seçmenler yurt dışında oy kullanabilecek.”
 
Hüküm giymemiş herkes oy kullanabilecek
Türkiye’de davaları olan çoğu kişi ilticaları başvurularının olumsuz etkileneceği, oturum izinlerin iptal olacağı ve Türkiye’ye iade edilme gibi kulaktan dolma yanlış bilgilerden dolayı adres değişikliği için konsolosluklara gitmiyor.  Karagöz’de bu yüzden çoğu kişinin demokratik haklarından mahrum kaldığını belirterek, “Türkiye’de hükümü kesinleşmemiş tüm seçmenler yakınlarında bulunan Türkiye Konsolosluklarına giderek, yanlarında kimlik, pasaport veya ehliyet en az birini bulundurarak adreslerini güncelleyebilir. Son gün 2 Nisan” diye belirtti.

Sandıklarımızı koruyalım
Oy kullanmak kadar oylara sahip çıkmanında önemli olduğunu belirten Karagöz, “Türkiye seçim tarihinde bu önem maalesef her seçimde kendini hatırlatmata. Sandık güvenliklerini sağlamak için görevlilerimizi belirledik ve müşahit listeleri oluşturarak Ankara’da ki yurt dışı oy sayma merkezine kadar önlemlerimizi almış durumdayız. Şu an 200 gönüllü başvuru yaptı.  Elbette ki yeterli bir sayı değil, bu rakamı iki katına çıkarmak için de çalışacağız. Başvuru yapmak isteyenler bizler ile iletişime geçebilir Hep birlikte sandıkları koruyarak, diktatörleri yollayım” çağrısında bulundu.

Berlin’de hedefimiz 35 bin oy
2018 milletvekili ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Berlin’de 139 bin 608 seçmen %40’ı seçimlerde oy kullandı. HDP 11 bin368 oy alırken %20 bandında seyretti. Seçmenlerimizi sandığa teşvik ederek 35 bin oy hedefliyoruz. Son seçmen profilini göz önünde bulundursak mevcut iktidarın politika üretmekten öte Kürtler başta olmak üzere muhaliflere yönelik kirli ve savaştan nemalanan politikaları ile sandığa taşıyacağımız büyük bir yüzdelik HDP’nin oyu olacaktır” dedi.

 

*****


Berlin’de seçim büroları açılacak

Emek ve Özgürlük İttifakı Berlin Seçim Koordinasyonu Pazar günü Dersim Cemaati'nde bir halk buluşması gerçekleştirdi. Açılış konuşmasını yapan Prof. Neşe Özgen Türkiye’de demokrasiden, hukuktan ve insan haklarından söz etmenin büyük bir ütopya olduğunu belirterek, “İnsan hakları savunucuları, akademisyenler, yazarlar, işçiler ve emekçiler olarak demokrasinin işlediği yeni demokratik Türkiye için el ele, omuz omuza çalışmalıyız” çağrısı yaptı.
HDP eski Milletvekili Sibel Yiğitalp ise, Türk-İslam sentezi üzerine kendini var eden AKP-MHP rejimini 14 Mayıs seçimlerinde göndermek için çalışmaları büyütmek gerektiğini belirterek, “Mücadelemizin getirdiği en büyük araçlardan biri de parlamentoda yer almak. En yüksek temsiliyeti sağlamalıyız” dedi. 
TİP Berlin Sözcüsü Yaren Selin Acer, son on yıldır mevcut AKP-MHP iktidarının politikaları yüzünden yüz binlerce insanın ülkesini terk etmek zorunda kaldığını belirterek, “Başta gençler olmak üzere Türkiye halklarının eşit, özgür yurttaşlık temelinde yaşam koşullarını sağlayacak bir dönemi getirmek için çalışmalarımıza sımsıkı sarılmalıyız” dedi.
Yaklaşık 150 kişinin katıldığı buluşma da yapılan tartışmaların ardından bölge koordinasyonları oluştu. Emek ve Özgürlük İttifakı Berlin Seçim Koordinasyonu, Spandau, Neukölln, Kottbusser Tor ve Wedding bölgelerinde seçim büroları açacak. BERLİN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.