İngiltere’de muhalefetteki İşçi Partisi’nin lideri Jeremy Corbyn, Newroz Bayramı mesajında Kürtler için adalet istedi. 
Newroz Bayramı için İngiliz Parlamentosu’nda 15 Mart 2017’de düzenlenecek resepsiyona yönelik gönderdiği mesajda Corbyn, 35 yılı aşkın süredir milletvekili olarak hizmet verdiği İslington bölgesinin önemli bir Kürt nüfusuna sahip olduğunu ve onlara hizmet vermekten gurur duyduğunu vurguladı. 
Merkezin geçen sene düzenlediği Newroz kutlamasına da katılan ve bu yılda katılacağını teyit eden Corbyn mesajında ayrıca şunları dile getirdi: "Kürtler dünyanın her yerinde sürekli bir saldırı altındalar. Suriye'deki çatışmalar, kendi haklarını ve  itibarlarını korumak isteyen Kürtlere karşı şiddetli bir saldırı sürecinin tetikleyicisi oldu. Biz Ortadoğu'da yaşayan bütün Kürtlerin üzerindeki baskının bir an önce sona ermesini ve Kürtler için adalet temenni ediyoruz. Ben Kürtlerin bu yöndeki mücadelelerini desteklemeyi sürdüreceğimi vurgulayarak Newroz Bayramı’nı kutluyorum."
15 Mart günü İngiliz Parlementosu'nun en büyük salonu olan Atlee Suite’te yapılacak kutlamanın ev sahipliğini Gölge İçişleri Bakanı ve Hackney Milletvekili Diane Abbott üstlenecek. Newroz kutlamaları İngiltere’de yaşayan Kürtlerin sosyal ve ekonomik yaşama olumlu katkılarına dikkat çekmek için düzenlenen "İngiltere’deki En Başarılı Kürtler Ödülleri"ne de sahne olacak. Etkinlikte "Başarılı İş AdamıKadını, Rol Model Kadın/Erkek, Yılın Öğrencisi Kadın/Erkek, Toplumsal Duyarlılık, Genç Girişimci, Sanat (Kadın/Erkek) ve Basın ve Yayımcılık” kategorilerinde ödüller sahiplerini bulacak. 

LONDRA