Corine Mauch yeniden başkan

Kadın Haberleri —

Corine Mauch

Corine Mauch

  • İsviçre’nin en büyük kenti Zürih’in belediye başkanlığına bir kez daha Kürt dostu Corine Mauch seçildi. 

ALİ ÖZŞERİK / ZÜRİH

Zürih şehir meclisi seçimleri 13 Şubat Pazar günü yapıldı. Zürih kentini 2022-2026 yılları arasında yönetecek olan 9 kişilik şehir yönetimi ile 125 kişilik şehir meclisi seçimleri yapıldı. Yeşiller ve Liberal Yeşiller sandalye sayılarını arttırdı. Seçimlere katılma oranının yüzde 43,6 düzeyinde kaldığı yarışta, sağcı İsviçre Halk Partisi SVP seçimin kaybedeni oldu. 

Yeniden seçildi

Sosyal Demokratik Partisi (SP) adayı Corine Mauch  57 bini aşkın oyla yeniden belediye başkanı seçilmeyi başardı. Ardından Yeşillerden Daniel Leupi 50 bini aşkın oyla 9 kişilik şehir yönetimine seçildi. Yönetimde 4 SP, 2 Yeşiller, 2 FDP ve bir GLP’li bulunuyor. 

Kim kaç sandalye aldı?

Zürih Parlamentosu’nun 125 üyeli sandalye dağılımı ise şöyle: 

SP: 37 (-6), Yeşiller: 18 (+2), AL: 8 (-2), FDP: 22 (+1), SVP: 14 (- 3), GLP: 17 (+ 3), Merkez: 6 (+6), EVP: 3 (-1)

Belediye meclisindeki 125 sandalye için toplam 1075 aday başvurmuştu. Seçimlerde 12 parti ve grup yarıştı.

Amed ile kardeş oldu

Belediye Başkanı Corine Mauch, Kürdistanlılar arasında da destek gören bir isim. Mauch, Zürih ile Amed Büyükşehir Belediyesi arasında kurulan kardeşlik köprüsünü destekledi. Belediye Başkanı Mauche, rehin alınan Amed eski Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gültan Kışanak’a gönderdiği mektupla dayanışma mesajını iletmiş ve “Ülkenizde yaşadığınız yoğun baskılara rağmen verdiğiniz özgürlük ve demokrasi mücadelesinin farkındayım. Bu mücadelenizde sizlerin yanındayız. Bu baskılara karşı demokrasi ve özgürlük için ortaya koyduğunuz cesaretinize hayranım” demişti. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.