Covid-19'un sonu geliyor mu?

Toplum/Yaşam Haberleri —

❏

  • Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, Covid-19’un yeni bir varyantı ortaya çıkmazsa salgının yakında bitebileceğini söyledi.

İzlanda’da yayın yapan RUV Televizyonuna konuşan Kluge, yaklaşan kış öncesi herkese yeni bir güçlendirici doz Covid-19 aşısı yapması tavsiyesinde bulunarak, “Yeni varyantları çabucak tanımlayabilmek için güçlü bir takip de önemli” diye konuştu.

WHO Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus ise 14 Eylül’de yaptığı açıklamada, “Salgını bitirmek için hiç bu kadar iyi bir durumda olmamıştık. Sonu görüyoruz fakat orada değiliz” ifadelerini kullanmıştı.

Biden: Salgın sona erdi

ABD Başkanı Joe Biden, Amerika’da koronavirüs salgının sona erdiğini söyledi. Biden, “Bizim virüsü kontrol etmek için daha çok fazla şey yapmamız gerekiyor. Fark ettiyseniz kimse maske takmıyor. Herkes oldukça iyi durumda görünüyor. Sanırım bir şeyler değişiyor” diye konuştu.

Ulusal Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Başkanı Dr. Anthony Fauci de 19 Eylül günü yaptığı açıklamada salgının durumunun daha iyiye gittiğini söyledi.

FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.