Cüppeliler saldırdı, polis korudu
Kadın Haberleri —

Kadın eylemleri
- Sur’da sarıklı, cüppeli ve uzun sakallı yaklaşık 20 kişi, iki kadının evini bastı; yumruk ve fırça sapıyla darp etti. Polis, “Şikayetçi olmayın, bir şey yapmayız” dedi.
Amed’in Sûr ilçesinde önceki gece yaklaşık 20 kişilik bir grup, iki kadının evine saldırdı. Güvenlik nedeniyle isimlerini söylemek istemeyen kadınlar, evlerine gelip kendilerini tehdit edenlerin sarıklı, cüppeli, uzun sakallı olduklarını ve ellerinde kesici alet ve ateşli silah bulunduğunu ifade etti. Polisi defalarca arayan kadınlara polisin çok geç dönüş yaptığı kaydedildi. Sonrasında karakola giden kadınlar, kendilerini darp eden ve saldıran şahıslardan şikayetçi oldu. Polisin, “Şikayetçi olmayın, bir şey yapmayız” dediği belirtildi.
Fuhuş iftirası ve tehdit
Jinnews’den Şehriban Aslan’ın haberine göre yaşanan saldırının ardından kadınlar karakola ifade vermeye gitti. Saldırıya uğrayan kadınlardan biri, “Geç bir saatte kapımız çaldı. Misafir beklemediğimizden kardeşim yukarı kata çıkıp pencereden kim olduğuna baktı. O sırada bizde bulunan arkadaşım gidip kapıyı açtı ve dört kişi içeri girdi. Kapıda yaklaşık 10 kişi daha bekliyordu. İçeri giren şahıslar, ‘Sizi burada istemiyoruz, siz burada fuhuş yapıyorsunuz. Mahalle bizim, sizi burada istemiyoruz, siz kimsiniz? Size bir gün süre veriyoruz burayı boşaltmanız için’ diyerek iftiralarda ve tehditlerde bulundu. Bu sırada şahıslardan bir tanesi bana yumruk atarak, ‘Bana böyle bakmaya devam edersen seni burada öldürürüm’ dedi. Sonrasında elinde bulunan fırça sapı ile bana vurdu” dedi.
Şikayetçi olmayın!
Kendilerine saldıran şahısların sakallarının uzun olduğunu söyleyen kadınlardan biri, cüppe tarzı elbise giydiklerini ifade etti. Kadın, “Birinin başında sarık vardı. Ellerinde bıçak ve silah vardı. Bu şahıslar benzer tehditlerine devam ederek evden ayrıldılar. Sonrasında polisi aradım ve bu şahıslardan şikayetçiyim” şeklinde belirtti.
Saldırıya uğrayan kadınlar defalarca polisleri aradıklarını ve bir saat sonra geldiklerini belirttiler. Kadınlar, polislerin kendilerine, “Şikayetçi olmayın, olsanız da bir şey değişmez. Müdahale etmeyiz” dediklerini belirtti. AMED













