Dağ ve Er katledilmek istendi

.

.

  • KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Hewlêr'deki cezaevinde tutulan Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er'in MİT tarafından ajanlar eliyle katledilmek istendiğini bildirdi.

KDP'nin idam cezasi vererek cezaevinde tuttuğu Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er'in MİT sorumlusu öldürmediğini, sadece öldürenlere yardım ettiğini, üstelik öldürenlerin görevlerinin başında olduğunu açıklayan KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, "Helmet arkadaşı katleden bir kişinin vurulmuş olması neden KDP'yi bu kadar rahatsız ediyor, bunu anlamak mümkün değildir" dedi. Açlık grevini sürdüren Dağ ve Er'in MİT tarafından katledilmek için görevlendirilen ajanlardan bazılarının aldıklarını belirten Eşbaşkanlık, "Onlara yönelik gelişecek her şeyden KDP sorumlu olacaktır" diye uyardı.

KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanlığı, Hewlêr'deki cezaevinde 50 günden fazladır açlık grevinde olan Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er'in duruma ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bu iki tutsağa ilişkin kamuoyuna yansıyan bazı yanlış bilgiler bulunduğuna dikkat çeken Eşbaşkanlık, bu bilgilerin düzeltilmesi, Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er hakkında kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Öldürenler görevlerinin başında

Dağ ve Er'in, Hewlêr'de bir MİT mensubunun vurulmasıyla doğrudan ilişkileri olmadığını ve bu eylemde yer almadıklarını; sadece eylemi gerçekleştirenlere yardım ettiklerini paylaşan Eşbaşkanlık, "Bu eylemi gerçekleştiren arkadaşlar ise şu an görevlerinin başında bulunuyor" dedi. Kamuoyunda Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er'in "MİT mensubunu vuran iki yurtsever" olarak bilindiğini veya öyle yansıtıldığını belirten Eşbaşkanlık, bu bilginin yanlış olduğunu tekrarladı.

Helmet'in şehadetine misilleme

Hewlêr'de vurulan MİT mensubunun Güney Kurdistanlı değerli devrimci Helmet'in katledilmesi talimatını veren kişi olduğunu belirten Eşbaşkanlık, şöyle devam etti: "Bundan dolayı hedeflenmiş ve vurulmuştur. Güney Kurdistan halkının yiğit, fedakar, yaşamını Kurdistan davasına adayan ve herkes tarafından sevilen değerli evladı Helmet arkadaşı katleden bir kişinin vurulmuş olması neden KDP'yi bu kadar rahatsız ediyor, bunu anlamak mümkün değildir. KDP bu rahatsızlığını Hewlêr'deki cezaevinde tuttuğu Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er'e işkence yaparak yansıtmaktadır. Tutsaklar da işkenceye karşı açlık grevine başlamış. KDP'nin bu rahatsızlığı ve bundan dolayı içerisine girdiği tutum kabul edilemez. Halkın, sivil toplum örgütlerinin, demokratik kurumların ve kamuoyunun Hewlêr'deki cezaevinde işkence olduğunu bilmeleri ve işkenceye karşı açlık grevi eylemine giren iki tutsağa sahip çıkması gerekmektedir.

Cezaevinde katletmek için ajanlar

Ayrıca bu iki tutsak için bilinmesi gereken bir başka durum; Türk devletinin, Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er'i cezaevinde katletme planının olduğudur. MİT, cezaevinde bu iki tutsağı katletmek için bazı ajanlar örgütlemiş ve bunlar eliyle bu katliamı yapmak istiyor. MİT'e ajanlık yapan ve bu katliamla da görevlendirilen bazı ajanlar, güçlerimizce alınmıştır. Bunlardan biri Yasin Ali Hıdır'dır. Bu kişi daha önce cezaevi müdürlüğü yapmıştır. İçeride bazı mahkumları örgütlemek suretiyle MİT tarafından bu katliamı yapmakla görevlendirilmiş ve kendisine bunun için para verilmiş; katliamı gerçekleştirdikten sonra ise çok yüklü miktarda para vaat edilmiştir.

Her şeyden KDP sorumlu olacaktır

Dolayısıyla tutsakların içerisinde bulunduğu koşullar kritiktir ve kendilerine yönelik planlar ciddidir, Mazlum Dağ ve Abdurrahman Er, KDP'nin elinde bulunmaktadır. Onların yaşamından ve can güvenliğinden bizzat KDP sorumludur. Onlara yönelik gelişecek her şeyden KDP sorumlu olacaktır, bunun herkes tarafından bilinmesi gerekmektedir.

Tutsaklara sahip çıkılmalı

Biz geç olmadan tüm demokratik kurumlara ve duyarlı herkese bu tutsaklara dönük yapılan işkenceye karşı ve tehlikede olan can güvenlikleri için harekete geçmeleri ve açlık grevine giren tutsaklara sahip çıkma çağrısı yapıyoruz. Açlık grevinde bulunan bu tutsaklarla acilen görüşme yapılmalı ve içerisinde bulundukları durum bizzat görülerek dinlenmelidir.” BEHDÎNAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.