DAİŞ'e karşı 115 operasyon yapıldı

  •  QSD Basın İrtibat Merkezi, 2021'de DAİŞ’e karşı 115 operasyon gerçekleştirdiklerini duyurdu.

 

Türk devletinin saldırılarının DAİŞ hücrelerine karşı mücadeleyi doğrudan etkilediğini hatırlatan QSD, "Güçlerimiz DAİŞ’e karşı başarılı operasyon düzenlediği sırada işgalci Türk ordusu da bölgelerimize saldırdı. Bu Türk devletinin DAİŞ’e karşı mücadeleden ne kadar rahatsız olduğu, güçlerimizin önünde engeller çıkarmak için saldırı ve tehditlerde bulunduğunun açık göstergesidir” dedi. 

QSD Basın İrtibat Merkezi, tarafından dün yapılan açıklalamada, QSD’nin 2021'de DAİŞ hücrelerine karşı mücadelesinin muhtemel birçok terör saldırısını boşa çıkarttığı hatırlatıldı. Özellikle Suriye-Irak sınırları üzerinde ve kırsal bölgelerde DAİŞ hücrelerine karşı birçok operasyon gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, şunları kaydedildi: "Askeri meclislerimizin Kuzey-Doğu Suriye’de işgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına karşı direnişte olduğu bir dönemde DAİŞ elebaşları ve üyeleri güvenlik koşullarından faydalanarak örgütlenmeye çalıştı. DAİŞ saldırılarının Türk işgaliyle eş zamanlı olarak gerçekleştirilmesi ve tekrarlanması tesadüf değildi. Güçlerimiz ve güvenlik kurumlarımız DAİŞ’li tutuklular dosyasını aktif bir şekilde yönetti ve birçok girişimlerinin önünü kapattı. Hol Kampı’nda birçok terör operasyonu kontrol altına alındı. İç Güvenlik Güçleri, DAİŞ hücrelerine karşı ortak bir hamle başlattı. DAİŞ’in olası birçok saldırısı engellendi.

Kanaat önderlerinin, toplum yöneticilerinin, yargı kurumlarının desteğiyle onlarca gencin terör örgütünün saflarına geçmesi engellendi ve sıcak bölgelerde halkın yaşamı istikrara kavuşturuldu.

Güçlerimiz Irak-Suriye sınırında terörist hücrelere karşı kapsamlı hamleler gerçekleştirdi. Mayıs'ta gerçekleştirilen Wadi Al Ecic hamlesi, terör örgütünün elebaşları tarafından kullanılan, silah ve cephaneliklerin saklandığı mağaraların imha edilmesi sonucu elde edilen zaferle taçlandı.

Güçlerimiz 4 Şubat 2021’de Dişîşa bölgesinden geniş kapsamlı bir operasyon başlattı. Operasyon sonucunda Dişîşa halkının yöneticilerinden Saeda Hermas ve Hind El Xidêr’in katilleri tutuklanarak, ilgili mahkemeye teslim edildi. 

Güçlerimizin DAİŞ’e karşı Uluslararası Koalisyon ile birlikte 2021’de Kuzey-Doğu Suriye’de gerçekleştirdiği operasyonların bilançosu ise şu şekilde:

*  DAİŞ’e karşı düzenlenen tek ve ortak operasyon sayısı 115.

*  Baskın yapılan hücre sayısı 93.

*  DAİŞ hücre üyesi, şüpheli ve hücre örgütlenmesine destek veren 802 kişi tutuklandı.

*  DAİŞ'in kayıp sayısı 8.

*  Son anda engellenen saldırı sayısı 47.

*  Aralarında Hesekê Zindanı saldırı planı da olmak üzere deşifre edilen ve boşa çıkarılan büyük terör plan sayısı 16.

* Etkisiz hale getirilen patlayıcı sayısı 87.

Güçlerimiz bölgeyi ve dünyayı DAİŞ terörü tehlikesinden kurtarmak ve sözde devletini yok etmek için binlerce şehit ve yaralı verdi. DAİŞ’e karşı Uluslararası Koalisyon ile birlikte ortak çalışma yürüteceklerinin altını çiziyor."

Türk ordusu destekliyor

Uluslararası toplumu DAİŞ egemenliği döneminde zarar gören halka yardım etmesi ve özellikle DAİŞ’in yeniden canlanması konusunda uyaran QBD Basın İrtibat Merkezi, açıklamasını şöyle tamamladı: "Birçok raporda Türkiye’nin Kuzey ve Doğu Suriye’nim işgal altındaki bölgelerinde çok sayıda DAİŞ çete üyesi ve çetebaşını eğitip, hazırladığı yer aldı. Türkiye’nin bölgelerimize dönük saldırılarının DAİŞ hücrelerine karşı mücadelemizi doğrudan etkilediğini hatırlatıyoruz. Güçlerimiz DAİŞ’e karşı başarılı operasyon düzenlediği sırada işgalci Türk ordusu da bölgelerimize saldırdı. Bu Türk devletinin DAİŞ’e karşı mücadeleden ne kadar rahatsız olduğu, güçlerimizin önünde engeller çıkarmak için saldırı ve tehditlerde bulunduğunun açık göstergesidir.”  QAMIŞLO

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.