DAİŞ’i yenen kadınları Türk devleti katletti

Kadın Haberleri —

.

.

  • DAİŞ’e karşı Bahoz’da kurtuluş hamlesinde Koalisyon Güçleriyle birlikte savaşan ve hamleye öncülük yapan YPJ ve YAT komutanlarından Jiyan Tolhildan, YPJ komutanlarından Roj Xabûr ile YAT üyesi Barîn Botan’ın Türk devletinin SİHA’lı saldırısında şehit düştü.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Genel Komutanlığı 22 Temmuz günü Qamişlo yolunda Türk devletinin SİHA’lı saldırısında 3 kadın yoldaşlarının şehit düştüğünü duyurdu. Şehit düşen kadınlar, DAİŞ’i bitirme hamlesine komutanlık eden Anti Terör Güçleri (YAT) komutanlarından Jiyan Tolhildan, YPJ komutanlarından Roj Xabûr ve YAT üyesi Barîn Botan olduğu belirtildi.

Koalisyon güçleri saldırıdan sorumludur

Saldırıya ilişkin QSD, “Türk devleti ve çeteleri, devrimci kadınların öncülüğü sayesinde kazanılan Rojava Devrimi ve kazanımlarını hedef alıyor” açıklamasında bulundu. Türk devletinin saldırılarından Koalisyon güçlerinin de sorumlu olduğunu belirten QSD, tehdit ve saldırılara sessiz kalmayacakların söyledi.

.
Jiyan Tolhildan

Kurtuluş hamlesine öncüsü: Jiyan Tolhildan

3 kadın şehide ilişkin bilgilendirmede de bulunan QSD açıklamasında Jiyan Tolhildan’ın Cizre Fırtınası Hamlesi’nde yer aladığını ve Koalisyon güçleriyle birlikte DAİŞ’e karşı kurtuluş hamlesine öncülük ettiğini belirtti. QSD şunları kaydetti: “YAT komutanlarından Jiyan Tolhildan (Selwa Yusuf), devrim için halkı örgütlenmesinden Rojava devriminin ilk adımlarına, YPJ’nin ordulaşmasından ve YAT komutanlığına kadar devrimin bütün aşamalarında büyük bir emeğe sahipti. Rojava’nın her alanında kadının özgürlüğü ve demokratik ulusu inşa etmek için büyük güç ve cesaretle devrimin tüm çalışmalarını sürdürdü. Bu devrim Jiyan gibi komutanların emeği sayesinde büyüdü. DAİŞ’e karşı savaşta Koalisyon güçleriyle birlikte kurtuluş hamlesinde yerini aldı ve öncülük etti.”

.
Roj Xabûr

Devrime heyecanını katan komutan: Roj Xabûr

YPJ komutanlarından Roj Xabûr’un da DAİŞ’e karşı kurtuluş hamlesinde yer aldığını açıklayan QSD devamla şöyle dedi:
“Aslen Dirbesiyêli olan YPJ Komutanı Roj Xabûr (Ciwan Heso), tüm dünyayı sarsan Rojava Devrimi’nin sesiyle büyük güç ve heyecan duyarak ve öyle devrime katılıyor. Büyük bir inançla özgür yaşam için mücadele ediyor ve direnen kadının gücünü, inancıyla savaştığı cephelerde ortaya koyuyor. DAİŞ’e karşı yürütülen savaşta Koalisyon Güçleri’yle kurtuluş hamlesinde yerini aldı ve öncülük etti.”

.
Barîn Botan

Barîn Botan, özgürlüğe inançla mücadele etti

QSD, her zaman özgürlük arayışı olduğunu belirttiği  YAT üyesi Barîn Botan için şunları kaydetti: “Yoldaşımız ve YAT üyesi Barîn Botan (Ruha Beşar), aslen Efrînli ve yurtsever bir ailenin içinde büyümüş. Genç yaşında, özgür yaşam umuduyla devrimin saflarına katılıyor ve devrimin heyecanıyla özgürlük saflarındaki yerini alıyor. Her zaman özgürlüğü arayarak yaşadı ve bütün iktidar güçlerine karşı büyük bir kararlılıkla mücadele etti.”

Açıklamasının sonunda şehit ailelerine başsağlığı dileyen QSD, “Komutan ve yoldaşlarımızın intikamını özgürlük düşmanlarından ve devrimci kadın düşmanlarından alacağız” dedi. “Halkımıza, toprağımıza ve devrimimize yönelik hiçbir tehdit ve işgal saldırısını kabul etmeyeceğiz” diyen QSD, kazanana kadar mücadeleyi sürdüreceklerini beyan etti.

Zaferi tüm dünya kadınlarına armağan etti

Türk devletinin SİHA saldırısında şehit düşen YPJ ve Anti Terör Güçleri (YAT) komutanlarından Jiyan Tolhildan, DAİŞ’i bitirme hamlesi olarak bilinen Cizre Fırtınası Hamlesi’nin başarıya ulaşması ardından Jinnews’e yaptığı değerlendirmede, DAİŞ’i bitirme hamlesini tüm dünya kadınlarına armağan etmişti. Tolhildan konuşmasında, Kuzey-Doğu Suriye'de bu günden daha kutlu bir günün olamayacağını dile getirmişti.

Jiyan Tolhildan: Bizler üzerimize düşeni yaptık

Jiyan Tolhildan devamla şunları belirtmişti: “7 yıldır gözünü kırpamadan direnişin içine dahil olan kadınların öncülüğünde bu halk kültürüne, toprağına, değerine sahip çıktı. DAİŞ şu an fiziki olarak sadece bitirildi. Ama DAİŞ kültür, zihniyet ve düşünce olarak halen var. Bu yüzden biz kadınların daha güçlenmesi ve her zamankinden daha çok ön cephede olması gerekir. Sadece Suriye ve Kürt kadınları için değil zulüm ve baskı altında olan her kadın için YPJ tarihi rolünü yerine getirmiştir. Tekrar bu zaferi tüm dünya kadınları ve Ortadoğu ve Kürdistan kadınlarına armağan ediyoruz. Ve şunu söylemek istiyoruz: Zulüm bugün DAİŞ şahsında açığa çıktı, bizler üzerimize düşeni yaptık bunu tüm dünya gördü. Zulüm nereden gelirse gelsin biz yine elimizden geleni yapacağız. Bundan dolayı sınırları tanımıyoruz ve ne olursa olsun bu zulmü bitireceğiz.”

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.