
Kürtler halklarla birleşti
Rojava'da Kürtlerin sadece kendileri için savaşmadığını, bütün halklar için savaştığını dile getiren Ehmed, Kürtlerin kendi bölgelerinde verdikleri mücadele ile bütün halklarla birleştiğini dile getirdi. Ehmed, ''Bir arada yaşamak için bugüne kadar Kürtler her daim öz savunmasını gerçekleştirdi. Kürtler özerk yönetimlerini ilan ederken, Suriye'yi bölecek iddiasında olanlar yanıldılar. Oluşacak özerk bir sistem Suriye'yi bölmez. Basın, Kürtlerin kazandığı mücadeleyi Arap şovenizmine heba etmek istedi" değerlendirmesinde bulundu.
Türkiye'nin Rojava ile sınır kapılarını kapatması ve ambargo ile birlikte maddi sıkıntıların yaşandığını belirten Ehmebd, bunun Türkiye'deki görüşmeleri de etkilediğini kaydetti. Türkiye ile Rojava Devrimi öncesinde komşu olduklarını ancak bugün komşuluk durumlarının daha farklı olduğuna değinen Ehmed, "Özellikle Kuzey Kürdistan'da toplanan yardımların Rojava'ya geçişine izin vermiyor. İki halk alışveriş içinde olmalıdır. Ama kapalı sınır kapıları bunun önünde büyük bir tehdittir" dedi.
Kürtler olarak Cenevre Konferansı'na katılacaklarını da sözlerine ekleyen Ehmed, "Konferansa büyük bir muhalif kesim katılacak. Kürtler olarak da Cenevre Konferansı'nda olacağız ve dosyalarımızı masaya koyacağız. Herkes ile Rojava'daki durumu tartışacağız ve gerekli yerlere de katılım için mektuplar yolladık" dedi.
Heyetin Amed'de çeşitli kurumlarla görüşmeler yapıyor.
DİHA/AMED