Defne’de ‘Uğur Kaymaz Çocuk Alanı'

Toplum/Yaşam Haberleri —

Uğur Kaymaz Çocuk Alanı / Defne-Hatay

Uğur Kaymaz Çocuk Alanı / Defne-Hatay

  • HDP Gençlik Meclisi tarafından kurulan "Uğur Kaymaz Çocuk Alanı" çocukların yaşadıkları travmayı daha kolay atlatması için çalışıyor. 

HDP Gençlik Meclisi, "Yaşam zinciri" kampanyası kapsamında, Hatay'ın Defne ilçesinde "Uğur Kaymaz Çocuk Oyun Alanı" kurdu. İlçeye bağlı Çekmece Mahallesi'nde kurulan Uğur Kaymaz Çocuk Alanı'nda müzik, drama, resim gibi etkinliklerle çocuklar yaşadıkları travmadan uzaklaştırılmaya çalışılıyor. 

Müzik, drama, oyun 

HDP Gençlik Meclis Fatma Çabuk, tüm engellemelere rağmen deprem bölgesinde olduklarını ifade etti. Depremin fiziki ve psikolojik etkilerinin çocukları derinden etkilediğini belirten Çabuk, "Bu tahribatı aşmak için Uğur Kaymaz Çocuk Alanı'nı oluşturduk. Çocuklara müzik, drama atölyeleri, resim ve oyun gibi etkinliklerle yanlarında olacağız" dedi.

HDP Gençlik Meclis üyesi ve aynı zamanda Çocuk Gelişimi bölümü öğrencisi olan Mehmet Çal ise, deprem sonrası ailelerin kaygılı olduğunu ve bu kaygının da depremde etkilenen çocuklara yansıdığını belirtti. 

Kolluk travmayı tetikliyor 

Gelen yardımlara el konulduğunu, çocuklar için temel ihtiyaç olan su, ekmek, gıda gibi ürünlerin engellendiğini belirten Çal, çocukların isteklerinin onlar için temel ihtiyaç olduğunu söyledi. Çal, "Gözlemlerimize göre alanda bulunan silahlı kolluk kuvvetleri çocuklar üzerinde travmatik etkiyi daha da derinleştirmekte. Çocuklar savaş ortamında değil, oyun alanlarında bu travma olayını atlatmalılar. Bizler çocuklara yardımcı olacağız ve bu süreci atlatmaları için çalışacağız" diye konuştu. 

Arapça bilen psikolog

Anadile de dikkati çeken Çal son olarak, "Bölgedeki çocuklar Kürtçe ve Arapça konuşuyor. Kürt çocuklar için Kürtçe bile arkadaşlarımız var. Ancak Arapça bilen psikolog, psikolojik danışmanlık ve rehberlik alanında uzman ve çocuk gelişimcilerin bizimle dayanışmaya çağırıyoruz" çağrısında bulundu. 

MÜJDAT CAN - MA/HATAY

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.