Delil var, tutuklama yok

Kadın Haberleri —

.

.

İzmir’de ATK raporuna ve delillere rağmen mahkeme tecavüzcü Ercan Çelik’in tutuksuz yargılanmasına karar verdi.

İzmir'in Buca ilçesinde 21 Nisan'da SMA ve lösemili hastalar için bağış toplayan S.A.D. isimli kadına tecavüz eden Ercan Çelik hakkında açılan davanın ikinci duruşması görüldü. Bayraklı Adliyesi 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada taraf avukatları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı, tutuksuz yargılanan fail erkek hazır bulundu. Ayrıca davayı kadın örgütleri de takip etti. 

DNA’sı tespit edildi

Mahkemeye telefon kayıtlarına ilişkin bilirkişi raporunun yanı sıra Adli Tıp Kurumu (ATK) raporunun da ulaştığı aktarıldı. ATK raporuna göre kadından alınan örneklerde, fail erkeğe ait DNA örneği tespit edildi. 

.
Tecavzücü Ercan Çelik

Deliller karartıldı

Görülen davada tanıkların dinlenmesi red edilirken, failin S.A.D’nin ailesinin davadan vazgeçmesi için uğraştığı kaydedildi. Kadına ait darp görüntülerinden oluşan dosyayı mahkemeye delil sunan avukatlar,  faile ait telefondaki kayıtların fail tutukluyken silinerek delil karartıldığını aktardı.

Tutuklanma talebi red edildi

Savcı verdiği mütalaada telefon kayıtlarına ilişkin sunulan bilirkişi raporunda kayıtların silinmesine hakkında çelişkinin giderilmesi için detaylı raporun alınmasını istedi. Mahkeme heyeti ise verdiği aranın ardından ATK raporuna ve avukatların failin tutuklanması talebine karşılık oy birliğiyle ilk duruşmada serbest bırakılan failin tutuksuz yargılanmasının devamına karar verdi.

Bilirkişi raporunun alınmasını da talep eden mahkeme bir sonraki duruşmayı 20 Aralık tarihine erteledi.

MA/İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.