Dem dema zimanê Kurdî ye

DEM Parti Dil ve Kültür Komisyonu

DEM Parti Dil ve Kültür Komisyonu

  • Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Dil ve Kültür Komisyonu, 21 Şubat Dünya Anadil Günü kapsamında yapılacak eylem ve etkinliklere dair programı açıkladı. "Dem dema zimanê Kurdî ye" şiarıyla 18-21 Şubat tarihleri arasında etkinlikler yapılacak.

DEM Parti Amed İl Örgütü binasında açıklama yapıldı. DEM Parti Dil ve Kültür Komisyonu Eşsözcüleri Cemile Turhallı ve Heval Dilbihar, programı paylaştı. Dilbihar, Türkiye ve Kurdistan kentlerinde yürüyüş, basın açıklaması, Kürtçe dersler, panel, bildiri dağıtımı, şölen ve Meclis'te eylemler yapacaklarını ifade etti. Dilbihar, programa dair şu bilgileri paylaştı:

* 18 Şubat’ta saat 18.00-22.00 arasında evlerde, iş yerlerinde ve her yerde Kürtçe müzik dinlenip Kürtçe konuşmalar yapılarak, dijital medyada paylaşılacak.

* 20 Şubat’ta saat 21.00’de Kürt dili üzerine hashtag çalışması yapılacak.

* 18-21 Şubat tarihleri arasında sokaklarda, mahallelerde, caddelerde Kürtçe dersler verilecek.

* 19-21 Şubat arasında Türkiye ve Kurdistan kentlerinde Kürt diline statü ve Kürt dili resmi dil olsun diye yürüyüş, açıklamalar yapılacak. 100 bin bildiri dağıtılacak.

Dilbihar, etkinkliklerin yapılacağı bazı merkezleri ise şöyle sıraladı: Amed, Wan, Sêrt, Mêrdîn, Êlih, Şirnex, Semsûr, Dîlok, Riha, Çewlig, Dêrsim, Xarpêt, Colemêrg, Mûş, Bedlîs, Agirî, Qers, Erdexan, Îdir, Erzirom, Mereş, Meletî, Edene, Mêrsîn, Antalya, İstanbul, Kocaeli, Tekirdağ, İzmir, Manisa, Aydın, Muğla, Balıkesir, Ankara ve Konya.

Ulusal kıyafetlerle eşlik edin

Dilbihar, 19-20-21 Şubat tarihlerinde DEM Parti milletvekillerinin anadil için Meclis'te farklı eylemler yapacağını belirterek, tüm kesimleri programa çağırdı. Dilbihar, "Bütün halkımızı, eylemlerimize katılmaya davet ediyoruz. Kiras ve fistan, şal ve şapik ile programlarınıza katılın. Kürtçe ve Kurdî bir şekilde sesinizi her yerde yükseltin" diye seslendi. AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.