DEM Parti, Gün’ün taziyesinde

Ahmet Gün taziye

Ahmet Gün taziye

  • Korucu kontralar tarafından katledilen Ahmet Gün’ün ailesine taziyeye giden DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, “Bu siyasi bir cinayettir. Hiç kimse bunu münferit bir olaymış gibi anlatmaya kalkmasın” dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları ve beraberindeki heyet, korucular tarafından katledilen DEM Parti yöneticisi Ahmet Gün’ün taziyesine katıldı. Eşbaşkan Hatimoğulları’na, DBP Eşbaşkanı Keskin Bayındır, DEM Parti Eşsözcüsü Ayşegül Doğan, DEM Parti Şirnex Milletvekili Nevroz Uysal Aslan, Zeki İrmez, DBP ile DEM Parti Şirnex il ve ilçe örgütleri, Özgür Kadın Hareketi (TJA), Barış Anneler ve çok sayıda kişi eşlik etti. Şirnex’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Sêgirk (Şenoba) beldesine giden heyet, Ahmet Gün’ün fotoğraflarını taşıyarak, “Şehîd namirin” sloganı eşliğinde taziye çadırına kadar yürüdü.

Taziye yerinde konuşan DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları, “Acımız ve öfkemiz çok büyük. Bu sıradan bir cinayet değil, bu düpedüz siyasi bir cinayettir. Ahmet Gün burada yoğun emek veren ve halkı için gece gündüz çalışan bir yurtseverdi. Onu kime sorsak onun tez canlılığını, çalışkanlığını, mücadele azmini ve Kürt halkına bağlılığını anlatıyor. İşte Ahmet yoldaşımızın katledilmesinin temel nedeni budur” dedi.

 

 

Kontra güçlerini geliştiriyorlar

Devletin Kürt halkına diz çöktürtmek için izlemediği yol ve yöntemin kalmadığını belirten Hatimoğulları, şunları söyledi: “Koruculuk sistemini her yerde yaygınlaştırdılar. Koruculuk sistemiyle kontra güçlerini geliştirerek, Kürt halkı için mücadele eden yurtseverleri çeşitli komplolarla farklı münferit kavgalar gibi görüntüler vererek katlediyorlar. Bu düpedüz işlenmiş siyasi bir cinayettir. Hiç kimse bunu münferit bir olaymış gibi anlatmaya kalkmasın. Bu katliamlarla geri adım attıracaklarını zannetmesinler. Roboskî dün gibi aklımızdadır. Orada peş peşe dizilen küçücük çocukların tabutlarını unutamayız. O acıları bizlere yaşatan zihniyet ile Ahmet Gün’ü katleden zihniyet aynıdır.”

Heyet, Gün Ailesi’ne baş sağlığı dileklerinde bulunduktan sonra taziye evinden ayrıldı. Heyet, daha sonra Cizîr ilçesinde sokağa çıkma yasaklarında katledilenler için yapılan anma programına katıldı. ŞIRNAK

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.