DEM Parti’ye entelektüel destek

  • Medrese Sor önünde, yerel seçimlere dair tutumlarını açıklayan aydın ve yazarlar, DEM Parti’nin Kürt kültürü ve ana dili için yaptığı somut çalışmalara dikkat çekerek, 31 Mart’ta DEM Parti’yi destekleyeceklerini duyurdu. 

Şirnex’in Cizîr ilçesinde aralarında yazar, gazeteci ve şairlerin olduğu bir grup aydın, Medresa Sor (Kırmızı Medrese) önünde 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin tutumlarını açıkladı. Açıklamaya, DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan da katıldı. Açıklamayı, Jin Aryen okudu.  

Kürtlerin son 50 yıllık süreçte verdiği mücadelenin yeniden canlandırdığını; Kürt dilinin, kültürünün, kimliğinin ve değerlerinin yok olmasına izin vermediğini belirten Aryen, "Kürt halkı onlarca yıldır dilinin, kültürünün, kimliğinin ve tüm ulusal ve toplumsal değerlerinin kurtuluşu ve özgürlüğü için her alanda cesaretle, yiğitlikle, fedakârlıkla, büyük bedeller ödeyerek yorulmadan ve amansızca mücadele etmektedir” dedi. 

DEM Parti'nin çabası

Bu mücadelenin bir alanının da siyasi alan ve yerel yönetimler olduğunu vurgulayan Aryen, şöyle devam etti: “DEM Parti, Kürt ulusunun özgürlüğü, Kürt dilinin, kültürünü, kimliğinin ve değerlerinin korunması ve geliştirilmesi yönünde somut bir çaba ve mücadele içindedir. DEM Parti, belediye eşbaşkan adayları ve yerel yönetimler aracılığıyla Kürt dili ve Kürt kültürüne ilişkin strateji ve politikasını, 12 Mart 2024'te tam ve eksiksiz bir temelde büyük öğretmen Ehmedê Xanî’nin bilgisiyle somut, açık ve kapsamlı bir şekilde sundu. Sözünü verdi.

Güçlü destek olacağız

Öyleyse; DEM Parti’ye belediye eşbaşkan adaylarının stratejik beyanında tanımlanan Kürt dili, kültürü, kimliği ve Kürt değerlerine ilişkin hususların asıl görev ve sorumluluk olarak hayata geçirilmesi gerektiğini özellikle belirtiyoruz; bunların yerine getirilmesi için ne gerekiyorsa yapılmalıdır. Aynı şekilde kendileri de güçlü bir inanç ve kararlılıkla bunun sözünü vermiş ve hiçbir engelli tanımayacaklarını, Kürt dili ve kültürünün mimarları olacaklarını belirtmişlerdir. Bizler de bu uygulamanın takipçisi ve yardımcısı olacağız, hayata geçirmek için elimizden geleni yapacağız, her taraftan destek vereceğiz, güçlü bir iş birliği içerisinde olacağız. Bu temelde Kurdistan'ın kuzeyinde, güneyinde, doğusunda ve batısında, Avrupa'da, Kafkaslarda ve dünyanın diğer ülkelerinden yüzlerce Kürt yazar, şair, akademisyen, sanatçı ve gazeteci olarak DEM Parti’ye destek vereceğiz. Ayrıca Kürt halkından da DEM Parti’ye, çalışmalarına ve oylarıyla destek vermelerini, zafer mücadelesini her zaman ve her alanda yükseltmelerini talep ediyoruz.”

Açıklama sonrası aydın ve yazarlar, polisin engellemesine rağmen Bırca Belek’e doğru yürüyerek şarkılar söyledi. ŞİRNEX

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.