Demirtaş: Yüreğimiz hücreden büyüktür

Tahir Demirtaş

Tahir Demirtaş

  • Edirne F Tipi Cezaevi'nde rehin tutulan eski HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile DTP Genel Başkanı Nurettin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş bu sabah vefat etti. Demirtaş, 'siyasi rehineliği protesto etmek için' cenaze törenine katılmadı. Demirtaş babasına, “Merak etme Baba, yüreğimiz hücreden büyüktür” sözleriyle veda etti.

Kobanê Davası’ndan tutsak bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş ile Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkanı Nurettin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş yaşamını yitirdi. 

Tahir Demirtaş'ın cenazesi Yeniköy Mezarlığına getirildi. Demirtaş'ın ailesi ve yakınları, DEM Parti Eşbaşkanı Tülay Hatimoğulları ve Diyarbakır Milletvekili Serhat Eren, DEM Parti milletvekilleri Adalet Kaya, Sevilay Çelenk, Saliha Aydeniz, DEM Parti İl Örgütü, Barış Anneleri, DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Sultan Yaray, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Yılmaz, CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Kürt siyasetçi Ahmet Türk ve Diyarbakır Barosu avukatları da mezarlığa geldi.

Demirtaş katılmadı
Avukat Mahsuni Karaman, Selahattin Demirtaş'ın cenazeye katılmama kararı aldığını açıkladı. Avukat Mahsuni Karaman, "Selahattin Demirtaş içinde bulunduğu siyasi rehinelik durumunu protesto etmek için izin almadı ve cenazeye katılmama kararı verdi" dedi.
İHD Eşbaşkanı Eren Keskin ise "Yıllar önce yakılan bir köyde dumandan boğularak ölen kadının başını elleri ile dik şekilde tutan kadınlar ‘biz ölümüze bile baş eğdirmeyiz’ demişlerdi. İşte Selahattin’in tavrı da böyle okunmalı" diye konuştu.
Başak Demirtaş taziyeleri kabul etti, Demirtaş'ın annesi Sadiye Demirtaş cenaze için Yeniköy Mezarlığına getirildi.
Tahir Demirtaş'ın cenazesi Mardin Kapı Mezarlığı’nda toprağa verildi. 

DEM Parti: Acımız büyük
Konuyla ilgili açıklama yapan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) şöyle dedi: "Rehin tutulan HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın babası Tahir Demirtaş bu sabah hayatını kaybetmiştir. Acımız büyük, sevgili Selahattin Demirtaş’ın, Demirtaş ailesinin ve partililerimizin, halkımızın başı sağolsun. Ömrünü mücadelede geçiren evlatlar yetiştiren Tahir Demirtaş’ın mekanı cennet olsun.
"Demokratik siyaset yürütenlere bu acıları yaşatanlar, son anlarında sevdiklerinin yanında olmalarını engelleyen bu zulüm düzeni yarattığı bu öfkede boğulacaktır. Eş Genel Başkanlarımız, partimiz bütün birimleriyle cenazeye katılacaktır. Cenaze programı netleştiğinde kamuoyuna gerekli bilgilendirmeler yapılacaktır."

Babaya veda
Cezaevinde rehin tutulan Kürt siyasetçi Selahattin Demirtaş babasına şöyle şu sözlerle veda etti:
“Merak etme Baba, yüreğimiz hücreden büyüktür. Hakkını helal et. Nasırlı, emekçi ellerinden bin defa öpüyorum. Mekanın cennet olsun.
Taziyelerini ileten, acımızı paylaşan herkese teşekkür ve selamlarımı iletiyorum.” HABER MERKEZİ

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.