Dendias’dan Erdoğan’a cevap

Dünya Haberleri —

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias

  • Erdoğan’ın işgalci vizyonunu dışa vurduğu sözlerinin 'kabul edilemez' olduğunu belirten Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, "Bu Kuzey Kore tavırları, Kuzey Atlantik İttifakına (NATO) giremez ve girmemelidir" dedi.

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, “şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık. Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. Eee vuracak tabii" sözlerine tepki gösterdi.

Erdoğan’ın işgalci vizyonunu dışa vurduğu sözlerinin 'kabul edilemez' olduğunu belirten Dendias, "Bu Kuzey Kore tavırları, Kuzey Atlantik İttifakına (NATO) giremez ve girmemelidir" dedi.

Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Samsun'da pazar günü düzenlenen Samsun Gençlik Buluşmaları'nda yaptığı konuşmada, Türk devletinin savaş çığırtkanlığını savunma sanayi üretimi ile dillendirdiği söylemine Yunanistan’dan tepki gecikmedi.

Erdoğan konuşmasında yeni üretilen SİHA Bayraktar Kızılelma'ya ilişkin, "Çok fazla sürmeyecek" diyen Erdoğan, Yunanistan'la ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunan'ı ürkütüyor. 'Tayfun' diyorsun, Yunan ürküyor, 'Atina'yı vurur' diyor. Eee vuracak tabii.”

Küresel olarak kınanmalı

Erdoğan'ın Atina'yı 'balistik füzelerle vurmakla' ilgili sözlerinin ardından Yunanistan Dışişleri Bakanı Türkiye'ye tepki gösterdi.

Avrupa Birliği dışişleri toplantısı için Brüksel'e gelen Nikos Dendias, pazartesi günü yaptığı açıklamada, "Yunanistan'a yönelik füze saldırısı tehditlerinin bir müttefik ülke, bir NATO üyesi tarafından yapılması kabul edilemez ve evrensel olarak kınanmalıdır" dedi.

Açıklamaları "Kuzey Kore tavırları' olarak niteleyen Dendias, "Bu tutum, Kuzey Atlantik İttifakına (NATO) giremez ve girmemelidir" ifadelerini kullandı. BRÜKSEL

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.