Depremzedelerle dayanışma büyüyor

Kadın Haberleri —

.

.

  • İsviçre'de depremzedelerle dayanışma amacıyla çalışma yürüten İsviçreli, Kürt ve Türkiyeli kadınlar topladıkları bağışları Heyva Sor a Kurdistanê'ye aktarırken, 25-26 Şubat tarihlerinde taziyeler kuracak. Kadınların depremzedelerle dayanışma çalışmaları önümüzdeki ayda sürecek.

REWŞAN DENİZ 

İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S) Mereş merkezli 11 kenti etkileyen depremin ardından kriz masaları oluşturarak depremzedelerle dayanışma çalışması başlattı. İsviçre, Kürt ve Türkiyeli kadınların ortaklaşa yürüttüğü çalışmalarda depremden etkilenen ve yakınlarını kaybeden aileler ziyaret edildi. Kadınlar dayanışma amacıyla da alanlarda stand, yapılan bağışları topladı.

25-26 Şubat’ta anma yapılacak

Belediye ve çeşitli kurumlarla görüşmeler gerçekleştiren kadınlar çalışmalarını değerlendiren bir toplantı gerçekleştirdi. Yapılan son toplantıda çalışmalarını sürdürme kararı alan kadınlar, uzun vadede yapacak çalışmaları da tartıştı.  Depremzedelerle dayanışma geceleri düzenleme kararı alan kadınlar, İsviçre’nin Zürih kentinde 25 Şubat’ta, Basel ve Solothurn’da ise 26 Şubat’ta tüm yakınlarını kaybedenler için merkezi taziye ve anma törenleri düzenleyecek.

Yapılan bağışlar

İsviçre genelinde kadınları yaptıkları çalışmalar doğrultusunda şimdiye kadar Heyva Sor a Kurdistanê kurumuna toplam 46.955 Frank bağış yaptı. 

Luzern’de kiliseler ve dinler çatısı ile yapılan görüşmelerde Luzern Belediyesi 1.200 Frank aktarırken, Zug’da yapılan dayanışma etkinliğinde 6 bin 700 Frank toplayan kadınlar toplamda 12 bin 360 Frank’ı Heyva Sor a Kurdistanê kurumuna gönderdi. 

Dostlar ile birlikte çalışıyorlar

Zürih’te İsviçreli dost kurumlar ile yürütülen çalışmalarda kadınlar 12 bin el ilanı dağıttı. Kürt kadınlar 4 kez farklı zamanlarda stand açarken, alternatifçilerden oluşan Koch-Areal pazarda yaptıkları satışın tamamı olan 1.500 Frank bağışta bulundu. Zürih’te şimdiye kadar 14 bin 575 Frank toplandı.

Cenevre’de kollektif bir çalışma yürüten kadınlar, aile ziyaretlerinde bulunuyor ve stadlar kuruyor. Lozan’da yapılan çalışmalarda ise Lozan Belediyesi 30 bin Frank bağışladı.

Taziyeler kuruluyor

Basel alanında ise, depremde hayatını kaybeden aileler için dernekte taziyeler kuruldu. Aile ziyaretlerinin yanı sıra dost kurumlarla ortak çalışmalar ise devam ediyor. Kilise ve Hümaniter kurumlarla yapılan görüşmeler ve stand çalışmalarında 8 bin Frank toplandı. 

Aarau alanıda ise aile ziyaretleri devam ederken, hayatını kaybedenler için taziyeler kuruldu. 4 ayrı stand kurulduğu alanda 4 bin 410 toplandı.

Winterthur her salı günü stand çalışması yaparken, yürütülen çalışmalarda 5.340 frank toplandı. St.Gallen’de ise kadınların yaptığı stand çalışması sonucunda 2 bin frank toplandı.

Dayanışma Mart’ta devam edecek

Mart ayında da çalışmalarını sürdürecek olan kadınlar, 3, 5 ve 8 Mart’ta standlar açarak yardım toplama çalışmalarına devam edecek. 

İsviçre genelinde kadınların yürütmüş olduğu çalışmalara sonucunda depremzedeler için 46. 955 Frank bağış toplanırken, Lozan Belediyesi de 30 bin Frank bağışta bulundu. Toplanan tüm bağışlar Heyva Sor a Kurdistanê’ye gönderilecek.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.