Dersim’de 25 yılda ikinci sürgün

Toplum/Yaşam Haberleri —

.

.

  • Türk devletinin 1994 yılındaki köy boşaltmaları nedeniyle Dersim’in Alacık Köyü’nden Kutudere Gökçek Köyü’ne sürgün gelen Bozkurt Ailesi, burada sağlık ocağı olarak yapılan ancak kullanılmayan binaya yerleşti.

Yaklaşık 25 yıldır bu binada ikamet eden Mehmet Bozkurt ve Elif Bozkurt ,15 yıldır ise kullandıkları alan için işgaliye ödemeye devam etti. İkamet ettikleri bina daha sonraki süreçte Milli Emlak Müdürlüğüne devredildi. Geçtiğimiz aylarda ise Bozkurt çifti ikamet ettikleri binanın boşaltılması için tebligat yapıldı.

Askerler geldi
Gazete Patika’nın haberine göre Milli Emlak Müdürlüğü görevlileri jandarma eşliğinde Bozkurt Ailesi’nin kaldığı eve geldi. Aynı zamanda tarım ve hayvancılıkla uğraşan Bozkurt çifti evlerinde çok sayıda süt ve süt ürünleri olduğunu, binayı boşaltmak için zaman istediklerini belirti. Ancak yetkililer bu talebe kulak asmadı.
Kapının kilidini görevlilere vermeyen Elif Bozkurt, valilikten süre istediğini, konteynır talebi yerine getirildiğinde evi kendi boşaltacağını ifade etti. Ancak jandarma kapının kilidini kırarak tahliye işlemini başlattı. Elif Bozkurt ise yaşananlar nedeniyle sinir krizi ve baygınlık geçirdi.

Sağlık ocağı neden boşaltılıyor?
Edinilen bilgiye göre; 25 yıldır Bozkurt Ailesi’nin yaşadığı sağlık ocağı yeniden restore edilerek kamp alanı ve kültür merkezi olarak yapılandırılacağı ihale edileceği öğrenildi. DERSİM

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.