Dersimli kadınların 8 Mart gündemi

Kadın Haberleri —

.

.

  • Dersimli kadınlar, 8 Mart’ta Dersim’in doğasına, kutsal alanlarına, kültürüne yapılan saldırılara dikkat çekecek ve kaybettirilen Gülistan Doku’nun akıbetini soracak. 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Türkiye ve bölgedeki kadınlar günler öncesinden 8 Mart Dünya Kadınları Günü’ne ilişkin ön hazırlıklarını yapmaya başladı. Renkli ve coşkulu hazırlıkların başladığı kentlerden biri de Dersim oldu. Halkların Demokratik Partisi (HDP) Dersim İl Örgütü yönetiminde yer alan Esma Ataş, kadın örgütlülüğü ve mücadelesine vurgu yaparak, her yıl olduğu gibi bu yıl da Dersim’in coşkulu bir şekilde 8 Mart’a hazırlandığını belirtti.

‘Kutsalarımıza, kültürümüze saldırı var’

Dersimli kadınların mücadele ruhunu Zarife ve Bese’lerden aldığını kaydeden Ataş, 8 Mart’a dikkat çekecekleri konulara değindi. Ataş şöyle dedi: Özellikle son dönemlerde Dersim’in doğasına, kutsal alanlarımıza, kültürümüze ciddi anlamda bir saldırı var. Yapılan bu saldırılar aynı zamanda bu coğrafyada yaşanan kadınlara yönelik yapılmış bir saldırıdır. Kadınlar olarak 8 Mart’a bu saldırıları kınayarak karşısında duracağız.

Türk devletinin tutsak ettiği kadınlar için kart hazırladıklarını dile getiren Ataş, el emeği pankartlar hazırladıklarını, 8 Mart dolayısıyla anneleri evlerinde ziyaret edeceklerini, ev toplantıları yapacaklarını belirtti.

‘Gülistan Doku nerede?’

Dersimli kadınlar olarak 8 Mart’a alanlarda katledilen kadınların sesi olacaklarını ifade eden Esma Ataş, 8 Mart eyleminde Dersim’de kaybettirilen Gülistan Doku’nun sesi olacaklarını ve “Gülistan Doku nerede?” demeye devam edeceklerini söyledi.

Dersim’in kadın kenti olması için mücadele

Dersim’i daha örgütlü ve bilinçli bir kadın kenti yapmak için mücadeleye edeceklerini dile getiren Ataş, “Eril sisteme karşı korkmayacağız, susmayacağız ve itaat etmeyeceğiz. Bunun için 8 Mart'ta kadınları alanlarda olmaya ve hep berber haykırmaya davet ediyoruz” dedi. 

JINNEWS

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.