Desteğiniz bizi cesaretlendiriyor

Kadın Haberleri —

foto: AFP

foto: AFP

  • Afganistan Devrimci Kadın Birliği RAWA yöneticisi, Afganistan’daki gelişmelere değinerek, Kürdistan kadınları olmak üzere, önde gelen militan örgütleri mücadelelerine destek vermeye çağırdı. Kürt yoldaşlarını yürekten selamladıklarını dile getiren RAWA yöneticisi, “Bilmeliler ki desteğiniz bizleri cesaretlendiriyor” dedi.

CİHAN BİLGİN / ANHA

Uluslararası güçlerin yıllarca denetimde tuttuğu Afganistan’da en son ABD’nin de askerlerini çekmesiyle birlikte, Taliban rejimiyle karanlık bir geleceğe sürüklenen ülkede, kadın katliamları, tecavüz, çocukların satılması, açlık-yoksulluk had safhaya ulaştı. En son Afganistan’ın Mezar-ı Şerif kentinde içlerinde Foruzan Safi’nin de olduğu dört kadın aktivist bir çukurda katledilmiş halde bulundu.

Güvenlik nedeniyle ismini vermeyen Afganistan Devrimci Kadın Birliği (Revolutionary Association of the Women of Afghanistan, RAWA) yöneticisi, Afganistan’daki duruma ilişkin ANHA’ya konuştu.

Uygulamalar DAİŞ’ten farksız değil

Afganistan’da bir belirsizliğin hakim olduğunu belirten RAWA yöneticisi, Taliban’ın halka, özellikle de kadınlara yönelik sert ve insanlık dışı muamelelerini sürdürdüğünü ifade etti. Ülkesinde birçok tanınmış kişinin öldürüldüğüne dikkat çeken RAWA yöneticisi, bu katliamların arkasında Taliban’ın olduğunu belirtti.

Taliban’ın uygulamalarının DAİŞ’ten farksız olmadığına dikkat çeken yönetici, DAİŞ’in yerini Taliban’ın aldığını dile getirdi. Taliban’ın tüm uygulamalarına rağmen kadınların hakları için direndiğini ifade eden yönetici, Taliban’ı protesto eylemlerinin sürdüğünü belirtti.

Afganistan terör yuvasına dönüştü

Durumun bu şekilde ilerlemesi halinde daha kötü günlerin yaşanacağına vurgu yapan RAWA yöneticisi şunları kaydetti: “Köktenci ve vahşi güçlerin yükselişiyle bir ülkenin geleceğinin asla ilerici olmayacağı ancak, krizin daha da derinleşeceği, yoksulluk ve sefaletin daha da büyüyeceği ve güvensizliğin daha da artacağı açık. Horasan kolu IŞİD’in (DAİŞ) varlığıyla daha da büyüyor. Gençler için bir eğitim alanı yok. Bu yüzden gençlerin okuma yazma bilmediği bir toplumda terör alanının büyüdüğü açıktır.

Taliban gibi radikal güçlerin iktidarda olduğu yerlerde, diğer terörist güçler büyümek için bu durumdan yararlanacak. Afganistan son zamanlarda teröristler için güvenli bir sığınak haline geldi.”

Halkın mücadelesine güvenliyiz

Bu durumdan çıkmanın tek çözümü mücadele, siyasi bilinç ve kadınların seferberliği olduğuna işaret eden RAWA yöneticisi: “Hiçbir saldırgan gücün barış ve güvenliği getiremeyeceğini, tek çözümün daha iyi bir gelecek için halkın mücadelesine güvenmek olduğunu gördük ve denedik” dedi. 

Mücadelemizi destekleyin

“Emperyalist ve gerici hükümetlerden asla yardım ve destek istemiyoruz” ifadelerini kullanan RAWA yöneticisi, başta Kürdistan kadınları olmak üzere, önde gelen militan örgütleri her şekilde yanlarında olmaya, çalışmalarını, mücadelelerini desteklemeye çağırdı. Kürt yoldaşlarını yürekten selamladıklarını dile getiren RAWA yöneticisi, “Bilmeliler ki desteğiniz bizleri cesaretlendiriyor” dedi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.