Devrimin 4’üncü yılında kadınlardan protesto 

Kadın Haberleri —

.

.

  • Diktatör Ömer El-Beşir’inin devrildiği gün olan 19 Aralık devriminin yıldönümünde sokağa çıkan kadınlar,  ülkedeki siyasi kriz sona ermeden ve talepleri karşılanmadan geri adım atmayacaklarını belirtti.

Sudan’ın başkenti Hartum’da diktatör Ömer El-Beşir’inin devrildiği 19 Aralık 2018 halk hareketinin 4. yıl dönümünde kadınlar, sivil yönetim talebiyle meydanlara çıktı.

Gerçek mermi kullanıldı

Hartum’daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na doğru harekete geçen kadınlar, tam sivil ve demokratik yönetime geçilmesini istedi. Hartum'da gerçekleşen protestolara polis göz yaşartıcı gaz sıktı ve gerçek kurşun kullandı, birçok gösterici yaralandı. Hartum’un yanı sıra birçok kentte de eylemler yapıldı.

Heba Salah

Adalet ve barış istiyoruz

Gösteriye katılanlar arasında olan Heba Salah, kadınların taleplerinin halkın genel taleplerinden ayrılamaz olduğunu anlatarak, "Devrimde kadınların büyük rolü vardı ve bizim taleplerimiz de halkın genel taleplerinden ayrılamaz. Tüm kurumlar üzerine düşen rolü yüksek profesyonellikle oynamalı. Barışçıl taleplerle sokağa çıkmamıza rağmen baskıyla karşılaştık. Adalet ve barış istiyoruz" dedi.

Nidal Al-Tayeb Abdullah

Taleplerimiz yerine gelmedi

Sudan Bilim ve Teknoloji Üniversitesi öğrencisi Nidal Al-Tayeb Abdullah ise, "Özgürlük, barış ve adalet çağrısında bulunan Aralık devriminin başlamasının üzerinden dört yıl geçmesine rağmen talepler yerine getirilmedi. Henüz isteklerimiz karşılanmadı. Taleplerimizi yerine getirmeyen her türlü çözümü reddediyoruz. Adaleti elde edene kadar mücadeleye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Omnia Adam Issa

Çözüm olmayan anlaşmaların karşısındayız

Omdurman'daki direniş komitelerinin üyelerinden Omnia Adam Issa da talepleri ve hedefleri olduğunu ve bu talepler gerçekleşene kadar gösterilere devam edeceklerini ifade ederek şöyle dedi: “Özgürlük taleplerimizden geri adım atmayacağız. Barış ve adalet için sokaklara çıkmaya devam edeceğiz. Halkın çıkarlarına hizmet etmeyen ve taleplerini gerçekleştirmeye yaramayan her türlü çözüm, anlaşma ve siyasi sürecin karşısında duracağız.”

MAYSA AL QADİ / NÛJINHA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.