
Avrupa’nın birçok merkezinde kutlanan Kürt Özgürlük Hareketi’nin 35’inci yıldönümü, İsveç’te de binlerce Kürdistanlıyı buluşturdu.
Rojava Devrimi’nin damgasını vurduğu kutlamalarda, Rojava direnişinin sadece Kürt halkının değil, Ortadoğu’daki halkların da geleceğini belirleyecek karekterde olduğuna dikkat çekildi. Etkinliklerde yapılan konuşmalarda ayrıca, El Kaide bağlantılı El Nusra ve Irak-Şam İslam Devleti’ne karşı direnen Rojava halkının mücadelesinin desteklenmesinin önemine vurgu yapıldı.
Diplomasi önemli
Türkiye’de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın başlattığı barış sürecinin başarıya ulaşması ve Kürt halkının taleplerinin karşılanması için Kürdistan’daki mücadeleyle dayanışmanın güçlendirlimesi gerektiği belirtilen konuşmalarda ayrıca, “Diasporada yaşayanlar olarak mücadelemizi yükseltmeli ve diplomatik girişimlerimizi yoğunlaştırmalıyız” denilerek tüm Kürtlere ve dostlarına dayanışma çağrısı yapıldı.
PKK, PJAK, PYD ve YPG bayraklarının açıldığı, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi’nde yaşamını yitiren devrimcilerin resimleri ile donatılan salonlarda, ‘Yaşasın PKK’, ‘Rojava’ya bin selam’, ‘Yaşasın YPG’, ‘Öcalan’a özgürlük’, ‘Biji Serok Apo’, ‘PKK halktır, halk biziz’ vb. sloganları atıldı.
Stant geliri Rojava’ya
Çok sayıda kişinin katıldığı Göteborg’daki kutlamada konuşan, Avrupa Parlamentosu seçimlerinde, Sol Parti Adayı Mizgin Bingöl, genci, yaşlısı ve çocuğuyla direnen Rojava halkının direnişi ile Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın başlattığı barış sürecinin başarıya ulaşması için mücadelenin uluslararası platformlara ve AP’nin gündemine getirilmesinin önemine değindi.
Siyasi parti ve demokratik kitle örgütlerinin kutlama mesajlarının okunduğu, sinevizyon gösteriminin yapıldığı etkinlikte, sanatçılar Bengi Agiri, Zine Botani, Kenan Amedi, Dilşah ve Armanc sahne aldı. Öte yandan Kürt yemeklerinin satıldığı stantlardan elde edilen gelirin de, Rojava’ya gönderileceği kaydedildi.
ANF/STOCKHOLM
Coldhacker 35’inci yıl için hackledi
Coldhackers adlı Kürt hacker grubu Kürt Özgürlük Hareketi’nin 35’inci yıldönümü nedeniyle birçok Türk sitesini hacklediğini açıkladı.
Coldhackers tarafından yayınlanan açıklamada yıldönümü nedeniyle birçok internet sitesinin hacklendiği duyuruldu. Grup açıklamasında ayrıca hacklerin 19 Aralık’ta Coldhackers üyesi olduğu iddiasıyla yargılananlar için gerçekleştirildiği belirtilerek şunlar ifade edildi: “Önderliğin ve bütün PKK hareketinin kuruluş yıldönümünü kutluyor ve bugünlere bizleri canları ile getiren bütün şehitlerimizi saygıyla anıyoruz. Şehitlerimizin anılarını yaşatacağımıza söz veriyoruz. Hiçbir güç Kürt gençliğini, Apocu gençliği yıldıramaz. Bizler halkımız için her yerde her daim var olacağız. TC devletine ve Kürt halkına karşı olan herkese cevap vereceğiz.”
Coldhackers’ın hacklediği siteler arasında şunlar bulunuyor: AKP Hendek Başkanlığı, Beylikdüzü Milli Eğitim Müdürlüğü, ÖSYM Kayseri Sınav Koordinatörlüğü, Erciyes Üniversitesi Atatürkçü Düşünce Derneği, Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve diğer Erciyes Üniversitesi siteleri, Türk Dünyası Bilim ve Kültür Kulubü, KOBİ Girişimci İş Dünyası, İstanbul Yelken Grubu, Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü, Hürriyet Gazetesi İlan Servisi, Hürriyet Gazetesi Reklam Ajansı.
PARİS