Dicle’ye ‘En Dirençli Gazeteci Ödülü’

Kadın Haberleri —

Dicle Müftüoğlu

Dicle Müftüoğlu

  • Ankara merkezli yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Mezopotamya Ajansı (MA) Editörü Dicle Müftüoğlu’na “En Dirençli Gazeteci Ödülü” verildi. Ödülü, Müftüoğlu’nun adına meslektaşı Aysel Avesta ve Lydia Gottschalk aldı.

Free Press Unlimited’ın düzenlediği “Özgür Basın Ödülleri 2023”ün kazananları belli oldu. Hollanda’nın Lahey'deki Nieuwspoort'ta düzenlenen özel bir etkinlikte, “Yılın Gelecek Vadeden Gazetecisi Ödülü” ve “En Dirençli Gazeteci Ödülü”nü alan gazeteciler açıklandı. 

Ankara merkezli yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve tutuklanan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Mezopotamya Ajansı (MA) Editörü Dicle Müftüoğlu’na “En Dirençli Gazeteci Ödülü” verildi. Ödülü, Müftüoğlu’nun adına meslektaşı Aysel Avesta ve Lydia Gottschalk aldı. 

‘Özgür basın susmayacak’

Etkinlikte, Müftüoğlu’nun gönderdiği mektup da okundu.

“Free Press Unlimited'ın düzenlediği ‘En Dayanıklı Gazeteci Ödülü’ne Nijerya ve Ekvador'dan iki değerli meslektaşımla birlikte aday gösterildim. Böylesi bir ödüle aday gösterilmiş olmaktan kaynaklı onur duydum. Türkiye gibi basın ve ifade özgürlüğünün ağır baskı altında tutulduğu bir ülkede gazetecilik yapmak direniş gerektirir. Aksi halde direnmeden, yürümek iktidarın gösterdiği yoldan, iktidarın sözcülüğünden öte olmuyor. Türkiye'den aday gösterilmem elbette Kürt kimliğimin ve Özgür Basın geleneğinin uygulayıcısı ve temsilcisi olmamdan kaynaklanıyor. Türkiye'de ve Kürdistan'da direnen Kürt gazeteciler, gerçeklerin halka ulaşması için canlarını ve özgürlüklerini ortaya koyarak çalışıyor. Otuz yılı aşkın süredir Kürt gazeteciler sayısız engele rağmen ısrarla mesleklerini sürdürüyorlar. Ben de Özgür Basın okulunda yetişen bir gazeteciyim. Böylesi bir ödüle hakikat mücadelesi yürüten tüm gazetecilerle birlikte aday olduğumu biliyorum. Mücadelemizi gören jüriye teşekkür ediyorum. Gerçekler karanlıkta kalmayacak, özgür basın susmayacak.”

“Yılın Gelecek Vadeden Gazetecisi Ödülü”nün sahibi Venezüellalı gazeteci Holiancar Contreras oldu.ANKARA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.