DİKKAT! Çocuğa nikah kıymaya çalışıyorlar

Kadın Haberleri —

.

.

  • 10 Aralık’ta ağabeyi korucu olan G.Y. adlı şahıs tarafından kaçırlan 14 yaşındaki çocuğun babası Y.A., çocuğunun zorla evlendirmeye çalıştıklarını açıklayarak, “Kızımı kaçıranlar korucu diye mi bulunmuyorlar? Devlet o silahı onlara çocuk kaçırsın diye mi verdi?” diye sordu. Baba, “Cevabım net, kızımı istiyorum” dedi.

Ağabeyi korucu olan 20 yaşındaki G.Y., 14 yaşındaki kız çocuğu K.A.’yı kaçırdı. 10 Aralık 2022 tarihinde Êlih’in (Batman) Çamlıca Mahallesi’nde meydana gelen olayda çocuğun ailesinin polis ve savcılığa yaptığı tüm başvurulara rağmen çocuk 18 gündür bulunamıyor. 

K.A.’yı akşam saatlerinde dershane çıkışı kaçıran G.Y’nin son görüntüsü bir parkın güvenlik kamerasına yansırken, G.Y.’nin imam olan ağabeyinin “evlilik” için devreye girdiği öğrenildi. 

Bilgilere rağmen bulamıyorlar

14 yaşındaki K.A.’nın babası Y.A. kızlarından bir haber almak için başvurmadıkları yerin kalmadığını belirterek, yaşamından endişe duyduklarını söyledi. Kızının devletin koruculara verdiği silahla kaçırıldığını dile getiren baba Y.A., “Kaçıran kişi kim, adresi neresi, nerede kalabileceği ve daha birçok bilgi mevcutken bir türlü bulunmuyor. Aileden gözaltına alınan kimse yok. 25 gündür bize herhangi bir bilgi verilmiyor. Savcılık ve emniyette yaptığımız başvurular sonuçsuz kaldı. Anca bize aracı gönderiyorlar. Kızımın evlendirilmesi için gönderilen aracılar, evliliğin yapılması için teklifte bulunuyor. Kimse aracı olmaya çalışmasın, küçük kızım neredeyse derhal evine gönderilsin” sözleriyle tepki gösterdi. 

Kimse bu suça ortak olmasın

G.Y.’nin Mûş’ta imam olan ağabeyi M.E.’nin evlilik için devreye girdiğini kaydeden baba Y.A., “Aile korucu bir aile. Çocuğun bir ağabeyi Mûş’ta imamlık yapıyor. Evliliğin olması için sürekli aracı gönderiyor. Gönderdiği kişilere kaçırılanın bir çocuk olduğunu bilmiyor. Onlara cevabımın net; ben kızımı istiyorum. Küçücük çocuğu kaçırıp zorla evlendirme uğraşında olan her kim varsa suç işliyor. Kimse bu suça ortak olmazsın” diye belirtti.

Devlet o silahı çocuk kaçırsınlar diye mi verdi?

Günlerdir uyku uyuyamadıklarını söyleyen baba Y.A., “Annesi ağlamaktan bitkin düşmüş durumda. Kızımı kaçıranlar korucu diye mi bulunmuyorlar? Devlet o silahı onlara çocuk kaçırsın diye mi verdi? Bu silahın arkasına sığınıp kızımı alıkoyuyorlar. Topluma sesleniyorum; sizin de çocuklarınız var. Bu yaşta bir çocuk kaçırılıp zorla evlendirilmek isteniyor. Vicdanı olan herkesi kızımın bulunması için yardımcı olmaya, ses çıkarmaya çağırıyorum” ifadelerinde bulundu. 

FETHİ BALAMAN / MA-ÊLIH

 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.