Dîlan için tören

  • Medya Savunma Alanları’nda 17 Haziran'da şehit düşen Dîlan Eşref (Xwînda Dilbirîn) için Hesekê’nin Dawûdiyê köyündeki Şehîd Dijwar Şehitliğinde gıyabi tören düzenlendi.

 

Törende konuşma yapan Hesekê Şehit Aileleri Meclisi Yönetim Üyesi Zozan Hesekê, “Hiç kimse halkının özgürlüğü ve onuru için mücadele eden özgür kadınların iradesi ve gücü karşısında duramaz. Düşman bizi yenemez, irademizi kıramaz. Zafere ulaşıncaya kadar şehitlerin izinde gideceğiz” dedi.

YPJ komutanlarından Dilbirîn Kobanê de “Düşman, vahşi saldırılarıyla askeri güçlerimizin iradesini veya demokratik ulusumuzun iradesini kıramaz, bu ülkenin fedailerine karşı duramaz. Birlik ve direnişle bu toprakları savunacağız” şeklinde konuştu. 

Şehit Dîlan’ın babası Mihemed Eşref ise düşmana karşı mücadele edeceklerini belirterek, zafere ulaşıncaya kadar şehitlerin yolundan yürüyeceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından Hesekê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Rojda Ehmed, şehidin kimlik bilgilerini okuyarak ailesine teslim etti.  ANHA/HESEKÊ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.