Dilan İzol’dan Şenyaşar’a ziyaret

  • AKP eski milletvekili Zülfükar İzol’un oğlu ve kardeşlerinin saldırısında ailesini kaybeden Dilan İzol, AKP MKYK Üyesi ve Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın katlettiği ailesi için adalet nöbetini sürdüren Emine Şenyaşar’ı ziyaret etti.

 

Urfa’nın Suruç ilçesinde 24 Haziran 2018 seçimleri öncesi AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın korumaları ve yakınları tarafından katledilen eşi Hacı Esvet Şenyaşar, çocukları Celal ve Adil Şenyaşar ile tutuklanan oğlu Fadıl Şenyaşar için adalet talep eden Emine Şenyaşar ve oğlu Ferit Şenyaşar’ın Urfa Adliyesi önündeki eylemi, 17. gününde devam ediyor. “Adalet istiyoruz”, “Çocuklarım için adalet”, “Devlet hastanesi önünde katledilen eşim ve çocuklarım için adalet istiyorum” yazılı dövizlerle eylemlerini sürdüren Şenyaşar Ailesi’nin dün de ziyaretçileri vardı.

Siverek ilçesine bağlı Çeltik Mahallesi’nde 15 Haziran 2019’da AKP eski Milletvekili Zülfükar İzol’un kardeşlerinin arazi anlaşmazlığı gerekçesiyle yaptığı silahlı saldırıda anne, baba ile yenge ve kuzenini kaybeden, ayrıca saldırıya tanıklık eden Dilan İzol, Şenyaşar Ailesi’ni ziyaret etti. Anne Emine Şenyaşar ile bir süre sohbet eden İzol, yaşanan katliamların benzer olduğunu ve ailenin adalet nöbetini desteklediklerini söyledi. 

Ziyarette adalet talebini ısrarla sürdüreceğini dile getiren anne Emine Şenyaşar, ağıtlar yaktı. “Bu düzen böyle devam etmez” anne Şenyaşar, er ya da geç adaletin sağlanacağını söyledi.  URFA

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.