‘Dindar nesil’ değil, tecavüze uğramış nesil

Kadın Haberleri —

.

.

  • ‘Dindar nesil' projesi adıyla Diyanet'i hayatın ve siyasetin merkezine oturtan AKP-MHP iktidarı döneminde açılan Kuran kursları ve imam hatip yurtlarında çocuklara yönelik şiddet, taciz, tecavüz sistematik olarak sürüyor.

‘Dindar nesil' projesi adıyla Diyanet'i hayatın ve siyasetin merkezine oturtan AKP-MHP iktidarı döneminde açılan Kuran kursları ve imam hatip yurtlarında çocuklara yönelik şiddet, taciz, tecavüz sistematik olarak sürüyor.

AKP iktidarına yakın kurum ve kuruluşlara bağlı yurtlarda çocuklara yönelik tecavüz olaylarına bir yenisi eklendi. 
Maraş’ın Türkoğlu ilçesinde bulunun Arınç Kuran Kursu’nda hocalık yapan Ruhullah Çelik’in 4 çocuğa tecavüz ettiği ortaya çıktı. 

Tecavüzden sonra Diriliş Ertuğrul izletmiş

Çocuklardan birinin yaşadıklarına dayanamayarak, babasını araması üzerine ortaya çıktığını yazan Cumhuriyet gazetesi yazarlarından Barış Pehlivan, sistematik tecavüzü yazdı. Duygularını, “Okurken düşüyor, yazarken boğuluyorum” diye tarif eden Pehlivan, Kuran kurs hocasının tecavüz sonrası çocuklara AKP iktidarının propaganda aracı olan TRT'nin Diriliş Ertuğrul adlı dizisini izlettiğini aktardı.

İtibarı zedelenmesin diye tecavüz etmiş

Maraş İl Müftülüğü’nün “Toplum Yararına Çalışma Projesi” kapsamında açtığı Arınç Kuran Kursu’nda tecavüze uğrayan çocukların ifadesi uzman raporlarıyla doğrulandığını ve savcılığın tecavüzü kanıtladığını yazan Pehlivan, Ruhullah Çelik’in kendisini nasıl savunduğunu da şu söylerler yazdı: “Çelik, mağdur çocuğun kendisini şikâyet etmekle tehdit ettiğini iddia etti. Yetmedi, itibarı zedelenmesin diye çocuğa cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. İstismar ettiği diğer çocuğu ise derslerine ilgisizlikle suçladı.”

15 Şubat 2020’de ortaya çıkan olayın yapılan soruşturması ardından fail Ruhullah Çelik tutuklandı. 

HABER MERKEZİ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.