
Kobanê Kantonu’nda YPG güçleri ve halkın tarihi direnişi 11’inci güne girdi. Önceki gece yaşanan şiddetli çatışmalar dün de devam etti. YPG Basın Merkezi, yazılı bir açıklama yaparak IŞİD çeteleriyle batı, güney ve doğu cephelerinde yaşanan çatışmaların sonuçları hakkında bilgi verdi. Açıklamada, halk ve YPG güçlerinin tarihi direnişinin devam ettiği belirtilirken, çetelerin halka dönük vahşi saldırılarını kırmak için YPG savaşçılarının kısıtlı imkanlarla ve fedai duruşla direnerek kahramanlık sergilediği ifade edildi. YPG açıklamasına göre yaşanan çatışmalar şöyle:
Batı cephesi
24 Eylül gecesi Kobane’nin batısında bulunan Til Dolê alanında DAIŞ çetelerine pusu kuran YPG güçleri, 4 çete üyesini öldürdü, onlarca çete de yaralandı. Pusu ardından YPG güçleri Til Dolê köyü civarındaki çetelere dönük etkili bir eylem gerçekleştirdi. Yoğun çatışmalar sonunda çetelerin Til Dolê tepeliklerinden söküldüğü belirtildi.
Siftik köyü etrafındaki tepeler silsilesinde ilerlemeye çalışan çeteler de YPG savaşçılarının sert direnişiyle karşılaştı. Direniş sonucunda çetelerin buradaki saldırıları da kırıldı. Tepelik alandan kaçmak zorunda kalan çeteler Susanê köyüne saldırı girişiminde bulundu. YPG savaşçılarının direnişiyle karşılaşan çetelerin köye dönük saldırılarının dün de devam ettiği bildirildi.
Güney cephesi
YPG güçleri, DAIŞ çetelerinin üslendiği Îdeq köyüne önceki akşam eylem yaptı, 15 çete üyesi öldürüldü, 5 çete üyesi de rehin alındı. Çetelere ait 5 adet Kalaşnikof marka silaha da el konuldu.
Miştelnûr ve Şêranê köylerine yönelik çete saldırıları dün de devam ederken, çetelerin YPG’nin sert direnişiyle karşılaştığı belirtildi.
Doğu cephesi
Çetelerin elinde bulunan Çemalî köyünü kurtarmak için YPG savaşçıları DAIŞ çetelerine eylem düzenledi. Çatışmaların şiddetli bir biçimde sürdüğü bölgeden detaylı bilgi alınamadığı kaydedildi.
8 YPG’li yaşamını yitirdi
DAIŞ çetelerinin Kobanê’ye rastgele havan topları fırlattığı belirtilen YPG açıklamasında, önceki gece her üç cephede yaşanan çatışmalarda 8 savaşçının hayatını kaybettiği de bildirildi.
Dün de devam etti
Önceki geceden itibaren çatışmaların devam ettiği doğu, batı ve güney cephelerinde dün öğleden sonra yaşanan şiddetli çatışmalarda da çok sayıda çete üyesinin öldürüldüğü öğrenildi.
ANHA muhabirlerinin yerel kaynaklardan edindiği bilgilere göre; Kobanê‘nin güneyinde sızma girişiminde bulunan DAİŞ çeteleri YPG güçleri tarafından pusuya düşürüldü. Ağır darbe yiyen çetelerin çok sayıda cenazesinin YPG savaşçılarıyla DAİŞ çeteleri arasında kaldığı, çetelerin cenazeleri almak için tanklarla yeni saldırılar düzenlediği kaydedildi.
Batı cephesinde ise, YPG’nin önceki geceki saldırısı sonucu Til Dolê tepeliklerini kaybeden ve kaçmak zorunda kalan çetelerin dün sabah yeniden saldırı düzenlediği bildirildi. Bölgede şiddetli çatışmaların yaşandığı kaydedildi. Gazeteci İsmail Eskin’de batı cephesinde şiddetli çatışmaların yaşandığını bildirirken, bir tankın YPG güçleri tarafından vurulduğunu aktardı.
Rabia’da 1 emir öldü
Öte yandan 24 Eylül günü Rabîa’ya saldırmak isteyen DAİŞ çeteleri YPG savaşçılarının döşedikleri mayına bastı. Mayının patlaması sonucu Ebû Swid adıyla bilinen çete emirinin de aralarında olduğu en az 3 çete öldü. Bunun üzerine saldırı girişimi başlamadan sona erdi.
ANF/HABER MERKEZİ