Diril’den 700 gündür haber yok!

  Şimuni Diril (65) ve Hurmüz Diril (71)

  Şimuni Diril (65) ve Hurmüz Diril (71)

  •  Hurmüz Diril (71) ve eşi Şimuni Diril (65), Şırnak’ta kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kaçırıldı. Şimuni’nin cenazesi, 70 gün sonra oğlu tarafından bir dere kenarında bulundu. Hurmüz Diril’den ise 700 gündür haber alınamıyor. 

YILMAZ KAYA/AMED

Anne ve babasının kaybedilmesi sonrasında sürekli bahanelerle karşılaştıklarını kaydeden Gülcan Diril,  “700 gündür adalet istiyoruz. Annemizin katillerini ve babamızın bulunmasını istiyoruz. Kimseden merhamet de beklemiyoruz. Sadece adil davranılmasını istiyoruz” dedi. 

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Keldanilerin yerleşim yeri olan ve defalarca boşaltılan Mehri (Kovankaya) köyünde yaşayan Şimuni Diril (65) ve eşi Hurmüz Diril (71), 8 Ocak 2020’de kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce kaçırıldı. Şimuni Diril’in cansız bedeni 20 Mart’ta köylerinin yakınındaki dere yatağında oğlu tarafından bulundu. Ailenin ısrarlı talepleri ve olayın basına yansıması ardından Şırnak Valiliği kararı ile 15 Ocak, 28 Nisan ve 15 Ekim tarihlerinde jandarma tarafından bölgede üç kez arama yapıldı, ancak hiçbir ize rastlanmadı. 

Apro Diril 3. kez tutuklandı

İstanbul Keldani Kilisesi Papası Remzi Diril’in annesi ve babasının kaçırılmasının tek şüphelisi ise Diril çiftini en son gören kişi olan akrabaları ve komşuları olan Apro Diril. İki kez tutuklanıp serbest bırakılan Diril, 1 Kasım 2021’de serbest bırakılmıştı. Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığının karara itirazı üzerine Apro Diril 3. kez tutuklandı. 

Gizlilik kararı sürüyor 

Dosyada gizlilik kararı olduğu için cinayet ve kayıpla ilgili ailenin avukatlarına bilgi verilmiyor. Diril çiftinin çocuklarından Gülcan Diril, “İddianame hazırlandığında ve dosya açıldığında hep beraber öğrenebileceğiz hukuki süreçte ne kadar yol alındığını” dedi.

Etkili soruşturma olsaydı

Annesinin ölü bulunduğunu, babasının ise halen kayıp olduğunu ifade eden Gülcan Diril, “Zamanında, özellikle annemizin öldürüldüğü anlaşıldığında, donanımlı ve etkili bir arama yapılmış olsaydı babamız şu an bulunmuştu” şeklinde konuştu.

700 gündür adalet bekliyoruz

Anne ve babasının kaybedilmesi sonrasında sürekli bahanelerle karşılaştıklarını kaydeden Gülcan Diril, “Hurmüz Diril kendi babaları yerinde olsaydı ne yapacaklardı acaba? 700 gündür adalet istiyoruz. Annemizin katillerini ve babamızın bulunmasını istiyoruz. Kimseden merhamet de beklemiyoruz. Sadece adil davranılmasını istiyoruz” dedi. 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.