DİSK: Emeğimizi ezdirmeyeceğiz

DİSK'in İzmir mitingi

DİSK'in İzmir mitingi

  • İzmir’de yüksek enflasyona, zamlara, düşük maaşlara, kadına şiddete, savaşa, eşitsizliğe ve hukuksuzluğa hayır diyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) üyesi işçiler alanlara indi.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşen ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Genel-İş Genel Başkanı Remzi Çalışkan ile çeşitli sendikalar, meslek odaları, sivil toplum örgütlerinin katıldığı mitingde binlerce işçi “Emeğimizi, haklarımızı, geleceğimizi ezdirmeyeceğiz” dedi.

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu mitingde yaptığı konuşmada, “Bu memlekette tek adam rejimine geçilirken, her şeyin sorumlusu tek kişi olacak, hesabı tek kişi verecek dediler. Ama gelin görün ki zamların, hayat pahalılığının, soyguna dönüşen faturaların sorumluluğunu alan yok. Zamlar yağarken, enflasyon tırmanırken, işçilere, emekçilere, emeklilere, dar gelirlilere hayat zehir edilirken ortada sorumlu yok. İstedikleri kadar gizlensinler, sorumluktan kaçamazlar. Ve buradan, İzmir Cumhuriyet Meydanı’ndan Türkiye işçi sınıfı adına hesap soruyor” dedi.

Tüm maaşlar artmalı

Yaşamın pahalı ancak emeğin ucuz olduğu gidişat için ‘Bu böyle gitmez’ dediklerini söyleyen DİSK Genel Başkanı, “Elektrik, su, doğalgaz ve internet faturalarına yapılan zamlar geri alınmalı, faturalar vergi ve kesintiden muaf tutulmalıdır. Tüm maaş ve ücretler en az asgari ücret artış oranı kadar artırılmalı, yılın daha başında enflasyon karşısında eriyen asgari ücret yeniden belirlenmelidir” Türkiye’nin AKP-MHP yönetimi altında yaşadığı sosyal ve ekonomik felaketi tanımladı.

Teslim olmayacağız

Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan da mitingde yaptığı konuşmada yoksulluğun sorumlusunun iktidar olduğunu işaret ederek: “Yaşanan yoksulluğun, sefaletin, geçim derdimizin sorumlusu, yaklaşık 20 yıldır ülkeyi yöneten bu iktidar ve ortaklarıdır. İktidarın ülkeyi, ekonomiyi yönetme kabiliyeti tamamen yok olmuştur. Ama çaresiz değiliz. Eşitsizliğe, adaletsizliğe, hukuksuzluğa, yoksulluğa, işsizliğe ve sefalet ücretlerine, teslim olmayacağız. Birleşe birleşe, omuz omuza vererek, bu ülkeye eşitliği de refahı da adaleti de barışı da biz getireceğiz” dedi. İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.