Doğum gününde mezarına gidildi

Deniz Poyraz anma

Deniz Poyraz anma

  • HDP İzmir İl Örgütü’ne yönelik 2021’de gerçekleştirilen silahlı saldırıda katledilen Deniz Poyraz, doğum gününde mezarı başında anıldı. 

İzmir’de, 17 Haziran 2021’de HDP İl Örgütü’ne silahlı saldırıda bulunan Onur Gencer tarafından katledilen Deniz Poyraz (38), doğum gününde unutulmadı. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İzmir Kadın Meclisi, Tevgera Jinên Azad (TJA) aktivistleri ve Barış Anneleri, Poyraz’ın 41. yaş gününde Buca Kaynaklar'da bulunan mezarı başında anma etkinliği düzenledi. Deniz Poyraz’ın mezarına çiçekler konulup saygı duruşunda bulunuldu. Sonrasında konuşan Anne Fehime Poyraz, Deniz'in sadece kendi kızı olmadığını, bütün Kürt halkı ve ona sahip çıkan herkesin kızı olduğunu söyledi. Poyraz, “Deniz hunharca katledildi ama onun ruhu her yerde yaşıyor" diyerek, gelenlere teşekkür etti. 

DEM Parti İzmir İl Eş Başkanı Zehra Vezan Karabulut ise  yitirdikleri Deniz'in doğum gününde mezar başında olmaktan dolayı son derece hüzünlü olduklarını dile getirdi. Karabulut, “Deniz katledildiğinde 38 yaşında genç bir kadındı. Deniz canice katledileli üç yıl oldu ama acımız hala taze. Bütün katilleri yanlı mahkemelerde değil, gerçek mahkemelerde yargılayana kadar mücadelemiz sürecek. Bir Deniz gider, bin Deniz gelir” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından “Jin jiyan azadî”, “Şehîd namirin” sloganları atıldı. İZMİR

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.