Dün başardık, bugün de başaracağız

Yeşil Sol Parti / Batman

Yeşil Sol Parti / Batman

  • Yeşil Sol Parti’nin Êlih mitinginde on binlere seslenen DBP Eşbaşkanı ve milletvekili adayı Keskin Bayındır, “Dün başardık bugün de başaracağız. Beyaz toros ittifakının sonunu getireceğiz” dedi. 

Görkemli Êlih mitinginde konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, halka çağrıda bulunarak, “Gelin irademizi Yeşil Sol Parti’nin ağacı altında buluşturalım. Meclis'e en güçlü şekilde gideceğiz” dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), dün Êlih’ın (Batman) Kültür Mahallesi’ndeki 8 Mart Kadın Parkı’nda miting yaptı. On binlerin doldurduğu miting alanına gençler, "Sonu muhteşem olacak", “Direnen ben direnen siz, kazanacak halk olacak" pankartları ile "Bijî Serok Apo" sloganı eşliğindeki yürüyüşle giriş yaptı. Barış anneleri ve kadınlar da yöresel kıyafetleri, "Jin Jiyan Azadî" pankartı ve ellerinde taleplerine dikkat çektikleri dövizlerle giriş yaptı. Kurulan sahneye devasa Yeşil Sol Parti bayrağı ve “Dün başardık, bugün de başaracağız” gibi pankartlar asıldı. Toplanan kitlenin çalınan müzikler eşliğinde halaya durduğu miting alanında, "Tek yol Yeşil Sol" sloganı atıldı.

Din alimleri sahnede

Saygı duruşunun ardından kentin önde gelen din alimleri sahneye çıktı. Din alimleri adına söz alan Mele Miheme Şen, 14 Mayıs seçimlerinin önemine dikkat çekerek, “İnşallah kazanacağız, inşallah kazanacağız. Bizler Müslüman olduktan sonra İslam için çok fedakarlıklar yaptık. Bizler barışı, özgürlüğü, kardeşliği bırakmayacağız. Bizler İslam’ın doğruluk yolunda yürümeye devam edeceğiz. İslam’ın rant uğruna kullanılmasına da izin vermeyeceğiz” dedi.

 Ardından Barış Anneleri Meclisi üyelerinin sahne aldığı mitingde, kitle “Şehîd namirin” sloganı eşliğinde anneleri selamladı. Êlih milletvekili adayları kitleden büyük alkış aldı.

 

 

Zalimin peşinden gitmeyiz

Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı bileşenleri adına Azadî Partisi Genel Başkanı Ayetullah Aşitî, konuşmak üzere sahneye çıktı. İbadetlerini göstere göstere yapanların münafık olduğunu dile getiren Aşitî, onların yollarının karanlık olduğunu ve peşinden gidilmemesi gerektiğini söyledi. 30 milyona yakın Kürt’ün kendi ana dilinde eğitim almasının önlenmesinin en büyük zulüm olduğuna işaret eden Aşitî, “Zulmedenlerin peşinden gitmeyeceğiz, yolu karanlık olanların arkasında durmayacağız” dedi.

 

 

Başaran: İrademiz büyüyecek

HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran konuşurken, alandaki coşku karşısında heyecandan dizlerinin titrediğini belirterek, şunları söyledi: “Bugün bu alan, Batman tarihi işaretini verdi. Onların kirli siyasetleri karşısında irademize sahip çıktığımızı gösterdi. 14 Mayıs’ta da irademiz büyüyecek. İnanıyorum ki; 14 Mayıs’ta 5 adayımızı da milletvekili olarak Meclis'e göndereceğiz. Sizin önünüzde başımız dik. Başımız dik, sizler bu alanda genç, kadın, yaşlı, çocuklarla birlikte kimliğinize sahip çıkıyorsunuz.”

Beyaz toros ittifakının sonu

DBP Eşbaşkanı ve Êlin adayı Keskin Bayındır ise meydanın bugün 5-0 mesajını verdiğini kaydederek, şöyle konuştu: “Gençler ile başladık gençlerle devam edeceğiz. Dün başardık bugün de başaracağız. Kazanacağımız, başaracağımız gün yakındır. Beyaz toros ittifakının sonunu getireceğiz. Biliyoruz ev ev geziyorlar, yarım altın dağıtıyorlar. Bunlardan haberdarız. Dağıttıkları altınları alın ana sütünüz gibi helal olsun ama oyunuzu vermeyin. Bugüne kadar diğer partilere oy verenlere de çağrı yapıyoruz; beyaz toros ittifakının sonu gelsin istiyorlarsa Yeşil Sol Parti'ye oy versinler. Partimize destek verelim 5-0 yapalım.”

 

 

Demirtaş'tan sesli mesaj

Edirne Cezaevi'nde rehin tutulan HDP eski eşbaşkanlarından Selahattin Demirtaş’ın sesli mesajı alanda dinletildi. Demirtaş, şöyle seslendi: "Bugüne kolay gelmedik. Görmediğimiz zulüm kalmadı ama hep beraber direndik, asla boyun eğmedik, diz çökmedik. Amacımız bu topraklarda eşit, özgür ve onurlu bir şekilde yaşamaktır. Şimdi bunlara her zamankinden daha yakınız. İnşallah güzel günlerin kapısını açacağız. İşte bunun içinde anahtar sizlerin elinde diyorum. O anahtar ile yeni bir yaşamın kapısını açın. Sandığa gidin ve oyunuzu kullanın. Özellikle genç kardeşim sana sesleniyorum. En yakın parti binasına giderek, görev almalısın. 14 Mayıs günü bu halkın emaneti, sana emanettir. O emaneti gözün gibi korumalısın. Emin olun kazanacağız. Mutlaka kazanacağız. Bunun için 14 Mayıs’ta sandığa gidin ve her iki oyunuzu da gönül rahatlığıyla kullanın. Bir oy Yeşil Sol Parti, bir oy Kemal Kılıçdaroğlu’na. Değerli halkım farkında olduğunuzu biliyorum; ben direnme gücümü sizlerden alıyorum. Sizlere inanıyorum, sizlere güveniyorum. Özgür günlerde görüşeceğiz. ”

En büyük gücümüz birliğimizdir

Son olarak söz alan HDP Eşbaşkanı Mithat Sancar, şöyle konuştu: "AKP-MHP ve diğer küçük ortakları, karanlıklar ittifakıdır. Yalan haram ve soygun ittifakıdır. Bu ittifak, kin, nefret, düşmanlık ittifakıdır. Onun karşısında bizim halklarla kurduğumuz ittifak var: Kürt halkının, o direniş mücadelesinin görkemli yürüyüşümüzün Türkiye halklarıyla kurduğu büyük ittifak var. En büyük ittifakımız halkımızla, en büyük gücümüz bizim birliğimizdir. Birliğimiz servetimizdir. Burada Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı’nı da bu birliği güçlendirmek için kurduk. Bugüne kadar her türlü baskıyı, her türlü zorbalığı denediler. Bizi yolumuzdan alıkoyamadılar. Ne diz çöktük, ne boyun eğdik, çünkü birliğimiz güçlü. 

 

 

Petrol, gaz; hepsi uyduruk

Evet, Batman yoksulluğun ne olduğunu biliyor. Bu AKP-MHP iktidarının yıllardır ülke kaynaklarını nasıl talan ettiğini ve bunun sonuçlarını Batman biliyor. Batman, Türkiye’deki 81 il içinde en yoksul 72. kent. Yani sondan 9. sırada. Gençlerimiz işsiz. Burada emeğiyle geçinmeye çalışanlar, tekstil atölyelerinde çalışıyorlar, onlar da sefalet ücretlerine mahkum ediliyorlar. Batman’ın kaynakları var; ovaları, tarım arazileri, petrolü var ama bunların Batmanlılara bir faydası yok. Neden? Çünkü bu kaynakları iktidar sermayeye ve kendi yandaşlarına peşkeş çekiyor. O nedenle yoksul bırakıyor Batmanlıları. Her seçim dönemi Karadeniz’den gaz çıkarıyorlar, şimdi de ‘Gabar’dan, Andok’tan petrol çıktı’ diyorlar. Yahu petrol burada! Buradaki petrolün Batmanlılara ne faydası oldu? Buradaki halk zenginliklerden bir fayda sağlayabildiler mi? Hayır. O gaz, petrol hepsi seçim için uydurdukları hikayeler. Olan zenginlikleri de kendilerine, yandaşlarına, sermayeye aktarıyorlar. O nedenle halk yoksul, gençler işsiz. Biz buna son vermeye geliyoruz, yoksulluğu, hırsızlığı, talanı sonlandırmaya geliyoruz. Yeşil Sol ile geliyoruz.

Yoksulluğun nedeni savaş

Bu yoksulluğun en önemli nedeni savaş politikalarıdır. Bu karanlık ittifak, propagandasını bombalarla, toplarla yapıyor. Yani size vadettiği şey ölümdür, yoksulluktur, sefalettir. Biz de diyoruz ki, hayır. Bu ittifakın Kürt düşmanlığı üzerine kurduğu politikalara son vereceğiz. Savaş politikalarının temelinde Kürt düşmanlığı yatıyor. AKP-MHP ittifakı Kürt düşmanıdır. 90’ların karanlıklarının ittifakıdır. O günleri Batman halkı unutmaz. Bu karanlık, nefret ve kin ittifakına en büyük dersi ve cevabı Batman halkı verecek. 5-0 ile Batman bir kez daha tarih yazacak. 

 

 

Sandıklar size emanet

Bu sandıklar size emanet. Her sandığın seçmeni o sandığın koruyucusudur. Hepiniz sabahlara kadar sandık başında da, çuvalların başında da sanki sandık görevlisiymişsiniz gibi bekleyeceksiniz. Ekmeğimizi çaldılar. Geleceğimizi çalmak istiyorlar, barışı huzuru çaldılar. Şimdi de iradeyi çalmak isteyecekler, oyları çalmak isteyecekler. Onlara izin vermeyeceğiz. 

İrademizi buluşturalım

Bu seçimlerde Yeşil Sol Parti’yi en güçlü şekilde Meclis'e göndermenizi istiyoruz. Buradan Batman halkı Türkiye’nin dört bir yanına sesleniyor; gelin irademizi Yeşil Sol Parti’nin ağacı altında buluşturalım. Meclis'e en güçlü şekilde gideceğiz. Niye istiyoruz bunu? Bu ülkeye demokrasiyi getirmek için, Kürt sorununa demokratik çözüm için, halkların eşit ve özgür bir biçimde barış içinde yaşadığı bir ülke kurmak için, emeğin hakkı için, adalet için. Bizler Meclis'e en güçlü şekilde gitmeliyiz. 40 yıl sonra yine biz, yine kazanacağız. Yine biz, yine özgürlük.” BATMAN

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.