Dünya Kobanê Günü üzerine birkaç not...

Forum Haberleri —

Kobanê

Kobanê

  • Kobanê’de yenilen asıl olarak Erdoğan oldu. Barikatların arkasındaki direniş, Kürt tarihine yeni bir zafer yazdırdı.

ROBERT PEKÖZ

Bir Kasım, Erdoğan’ı susturan bir tarih oldu. “Düştü-düşecek” söylemini öylesine mutlu ve heyecanlı bir şekilde anlatırken, kendinden geçmiş bir hazla, Kürtlerin yenilgisi için dua okuyordu zavallı diktatör. Bir müjde verir gibi ağzı kulağına geliyordu. Kobanê’nin düşmesi için gün sayan şeriatçı diktatör, direniş seslerinin ezilen, sömürülen bir ulusun bağrından doğduğunu, bunun bir direnme çığlığana dönüştüğünü anlamayacak ve göremeyecek kadar kendinden geçmişti. Sabıkalı bir demon adam Kürt’ün zaferi karşısında kin ve nefret büyüttü. 2012 Temmuz’unda ilk özgürlük ateşini yakan Kobanê Kürtleri oldu. Ve bu ateş sürdü, sürüyor.

Erdoğan 'erken öten horoz’ misali, Kürtlerin teslim olmayacağını göremedi ve muradına eremedi. Ne Kobanê yıkıldı, ne de diktatör ‘zafer’ kazandı. Asıl olarak Kobanê’de yenilen Erdoğan ve desteklediği İslamcı fanatik terör örgütleri oldu.

İlk defa Kürtlerin vatan savunması karşısında İslamcı terör örgütleri bir bozgun yaşadı. Erdoğan güdümlü İslamcı terör,  Irak'ta ve Suriye'de terör estiren, bu iki devletin topraklarını ele geçiren İŞİD, ilk yenilgiyi Kürtlerin direnişi ile yaşadı. Kerameti kendinden menkul bir meczubun iblisliği ve ihaneti Kürtlerin direniş karşısında hüsrana uğradı. Kobanê’de yenilen asıl olarak Erdoğan oldu. Barikatların arkasındaki direniş, Kürt tarihine yeni bir zafer yazdırdı. İslamcı faşist teröre ve Erdoğan'a karşı direnen Kobanê halkları unutulmaz bir tarihe imza attı.

Dinci faşizmin saldırılarına karşı, yıllara dayanan ezilmenin, sömürülmenin isyanı,  gözü kara direnen militanlar yaratıyor. Gecenin koynunda gün aydınlanırken, gülmeyen yüzlerin kini kararlı olur, sert olur, korkusuz olur. Direnme ruhu sıcak bir rüzgara dönüşerek yayılıyor Kobanê sokaklarına. Direnenlerden umut yükseliyor, cesaret birleşiyor. Kasım-Aralık arasında Ortadoğu'da özgürlük mücadelesi, vatan savunması ateşe dönüştü. Kürtlerin ve diğer etnik kimliklerin bileşiminde oluşan direnme, yeni bir tarihsel sürece doğru evrildi.

Kürt olmanın bilincinde ciddi dönüşümler yaşanıyor. Kürt’ün hikayesi yeni bir tarihsel sürece doğru gelişiyor, ilerliyor. Kürtlerin direnişi Ortadoğu'da yeni bir umut olmaya çoktan başladı. Sorgulayan, yaşadığı maddi koşulları kabul etmeyen Kürt bilincinin sesi geleceğe ışık oldu. Kürtler ve diğer etnik kimlikler İŞİD‘e ve diğer İslamcı terör örgütlerine karşı mücadelede, tarihin akışını etkileyecek bir sonuç yarattı. Çünkü, direnme ve karşı koyma üzerinde yeni bir savunma refleksi geliştirdi Kürt Ulusal Hareketi.

Erdoğan'ın Kürt düşmanlığı Rojava'da büyük yenilgi aldı. 2014 başında Rojava Anayasası’nın kabulü ile birlikte, Kürtlerin ve diğer etnik kimliklerin geleceği ortak bir platformda birleşmenin tarihi adımı atıldı. Kobanê ile başlayan tarih, Erdoğan’ın patronu olduğu İslamcı terör örgütlerine karşı direnerek yol almaya devam ediyor. Dünya Kobanê Günü, İŞİD ve benzeri fanatik İslamcı faşist terör örgütlerine karşı mücadele içinde, bedeller ödenerek ulaşıldı. O direnişi mutlulukla, heyecanla anarken, bir vatan savunması olarak tarihe mal oluşunu kutluyoruz şimdi.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.