Dünyaya Lenin’le Bakmak

Yurt Dışı Haberleri —

  • Marksist Teori Dergisi’nin Almanya’nın Frankfurt kentinde 24 Şubat’ta düzenleyeceği Dünyaya Lenin ile Bakmak Sempozyumu, dünyanın birçok ülkesinden komünist ve devrimci parti temsilcilerini bir araya getirecek.

Marksist Teori Dergisi, İstanbul’un ardından Almanya’nın Frankfurt kentinde de ölümsüzlüğünün 100. Yılında Dünyaya Lenin’le Bakmak Sempozyumu düzenliyor.

24 Şubat’ta düzenlenecek sempozyumda, “21. yüzyılda devrimci hareketler ve devrimci önderlik” ile “Emperyalist dünya sisteminde savaşlar ve neo-faşist hareketler” başlıklarında tartışmalar yapılacak.

Sempozyuma MT ve Sosyalist Kadın yazarlarının yanı sıra, Filipinler, Sri Lanka, Tunus, Togo, Dominik Cumhuriyeti, Kolombiya ve Almanya’dan devrimci parti ve örgütlerden konuşmacılar katılacak. Sempozyuma ilişkin yapılan açıklamada şöyle denildi:

“100. yılda devrimci Vladimir İlyiç Lenin’i anıyoruz. Lenin’in fikirleri bugün bile sosyalizmin gelişimini güçlendirmektedir. Özellikle de yöntemler, disiplin ve insanlığın kurtuluşuna adanmış profesyonel devrimcilerden oluşan militan bir parti anlayışı açısından. Lenin, ister ulusal kurtuluş arayışında ister uluslararası sınıf mücadelesinde olsun, zamanımızın özgürlük mücadelelerinde yaşamaya devam etmektedir.”

Sempozyumun yapılacağı adres şöyle: SAALBAU Schönhof/Rödelheimer Straße 38, 60487 Frankfurt am Main FRANKFURT

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.