Düşmana geçit vermeyeceğiz

  • 19 Temmuz Rojava devrimi Kobanê’de kitlesel bir törenle kutlandı. Şehit Egid Meydanı’nda yapılan kutlamaya Efrîn Demokratik Özerk Yönetimi temsilcileri ile Minbic Sivil Yönetimi temsilcileri de katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan kutlamada ilk konuşmayı Kongreya Star Fırat Koordinasyon Üyesi Macide Heson yaptı. 19 Temmuz Rojava devrimini kutlayarak sözlerine başlayan Macide, “19 Temmuz tarihi bir gündü. Kadınların tarihi bir aşamaya geldiğinin göstergesidir. Bugün direnişin merkezi olan Kobanê’de binlerce kişi devrimi kutlamak için burada toplandı. Demokratik ulusu yok etmek için saldıran Türk devletine karşı mücadeleyi büyüteceğiz. Bölge halkı işgalcilere karşı birlik olmalıdır” dedi.

Büyük kazanımlar elde edildi

Sosyal İşler Komitesi Eşbaşkanı Farûq El Maşî, 19 Temmuz Rojava devriminin bir halklar devrimi olduğunu belirtti ve ekledi: ''Direnen gençler sayesinde Kürt halkı büyük kazanımlar elde etti. En büyük kazanım ise Özerk Yönetim oldu. Askeri, siyasi ve daha birçok alanda sayısız kazanım elde edildi. Bu devrim sadece Kürt halkının değil bu topraklarda yaşayan bütün halkların devrimidir.”

Devrim kazanımlarını korumak için bir asker gibi direneceklerinin altını çizen Maşi, şehitlerin izinde gitme sözü verdi.

İşgale ve düşmana izin vermeyeceğiz

YPJ Komutanlarından Dîndar Xelef ise QSD adına yaptığı konuşmada “Devrimi gerçekleştiren halklar düşmana işgale izin vermeyeceklerinin mesajını net bir şekilde verdi. Bizler de şehitlerimizin yolunda mücadele etmeye devam edeceğiz. 19 Temmuz Rojava devriminin getirdiği kazanımları arttırmak için mücadelemiz sürecek” dedi.

Konuşmaların ardından müzik grupları sahne aldı. Kutlama çekilen halaylarla sona erdi.   KOBANÊ

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.