Duvarı yıkmaya başladık

Münevver Ölker

Münevver Ölker

  • Artuklu Belediyesi’nin 10 yılın ardından yeniden DEM Parti tarafından kazanılmasının halk tarafından büyük bir coşkuyla karşılandığını ifade eden Artuklu Belediyesi Eşbaşkanı Münevver Ölker, “Halk ve belediye arasında büyük bir duvar örülmüştü. Biz bu duvarı yıkmaya başladık” dedi.

Mêrdîn’in merkez Artuklu Belediyesi'ni yüzde 43 oy oranı ile AKP’den alan DEM Parti’nin Eşbaşkanları Münevver Ölker ve Mehmet Ali Amak, mazbatalarını alarak göreve başladı. Eşbaşkan Münevver Ölker, belediyenin yeniden alınmasıyla halkın coşku ve moralinin arttığını kaydetti. Münevver Ölker, “Halk bize ‘ne yapacaksınız’ diye sorduğunda biz de ‘siz ne istiyorsunuz’ diye soruyorduk. Özellikle kadınlar bize çok soruyordu. Kadınlar atölye talebinde bulunuyordu. İstihdam alanı istiyorlardı. Kimi kadınlar bir araya gelebilecekleri kadın evlerinin oluşmasını istiyorlardı. Kadınlar üzerinde artan saldırılara karşı kadın yaşam evleri inşa edeceğiz” şeklinde konuştu.    

Belediyeyi aldıktan sonra halkın zafer edasıyla haberi karşıladığını dile getiren Münevver Ölker, büyük bir mutluluk duyduklarını kaydetti. Münevver Ölker, "Halk ve belediye arasında büyük bir duvar örülmüştü. Seçim sürecinde ise biz bu duvarı yıkmaya başladık. Sorunlarını onlarla birlikte çözeceğimize inandılar ve bizden daha çok heyecanlandılar. Şu anda bayram dolayısıyla resmi tatil olduğu için AKP’nin nasıl bir tahribat bıraktığını göremiyoruz, ancak tahbiratın çok olduğunu biliyoruz” dedi.

Belediyeyi devraldıktan sonra atacakları adımlara ve projelerine ilişkin bilgi veren Münevver, şunları ifade etti: “Artuklu Belediyesi olarak demokratik, ekolojik, kadın özgürlükçü paradigmamız çerçevesinde çalışmalarımızı yürüteceğiz. Kadınlar için projeler yapacağız. Kadınların şiddete maruz kaldıklarında başvurabilecekleri online çağrı hattı oluşturacağız. Büyük köylerde kadın merkezleri inşa edeceğiz. Çocuklar için kreşler yapacağız. Komün atölyeleri kuracağız. Bir alan oluşturacağız. Kadınlar ihtiyacı olmayan veya kullanmadığı şeyleri getirip oraya bırakacak ve başka bir kadın ise gelip oradan ihtiyacı olan şeyi alacak. Yerine bir şey de bırakabilir. Böyle bir komün yeri kuracağız.”

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.