Efrîn’de 14 işgalci öldürüldü

  • Türk devleti ve ona bağlı çeteler tarafından sömürgeci işgal altında tutulan Efrîn’de devrimci direniş sürüyor: HRE, 19 Mart’tan bu yana yapılan meşru savunma eylemlerinde 9 Türk askeri ile 5 çete üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

 

Efrîn Kurtuluş Güçleri (Hêzên Rizgariya Efrinê, HRE), Efrîn’in Şera ve Şêrawa bölgeleri başta olmak üzere birçok bölgesinin işgalci Türk devleti ve bağlı çeteleri tarafından bombardımana tutulduğunu, buna karşı ise meşru savunma çerçevesinde etkili eylemler gerçekleştirildiğini duyurdu.

“İşgalci Türk ordusu Newroz sürecinde başta Şera ve Şêrawa bölgesi olmak üzere birçok bölgeyi yoğun bir şekilde bombaladı, güçlerimiz saldırılara karşılık verme kapsamında birçok eylem gerçekleştirdi” diyen HRE, şu bilgileri verdi:

* 19 Mart’ta Efrîn’in Zeîdiyê Mahallesinde gerçekleştirilen sabotaj eyleminde 2 çete öldürüldü, 1 çete yaralandı.

* 20 Mart’ta Efrîn’de çetelere ait bir araç imha edildi.

* 24 Mart’ta Bilbil’e bağlı Kızılbaş köyünde gerçekleştirilen sabotaj eyleminde 2 çete öldürüldü, 1 çete yaralandı. Ayrıca çetelere ait bir araç imha edildi.

* 28 Mart’ta Marê beldesinde işgalci Türk ordusuna ait üsse eylem gerçekleştirildi. Eylem sonucunda 4 asker öldürüldü, 2 asker yaralandı. Ayrıca çetelere ait iki nokta imha edildi.

* Aynı gün Cindiresê’ye bağlı Celemê köyünde gerçekleştirilen bir eylemde 1 çete öldürüldü.

* 7 Nisan’da Marê’de işgalci Türk ordusuna ait üsse  gerçekleştirilen sabotaj eyleminde 1 asker öldürüldü, 3 asker yaralandı. Ayrıca bir askeri araç da imha edildi.

* İşgalci Türk ordusu özellikle 7 Nisan’da yoğun bombardıman gerçekleştirdi. İşgalci Türk devletinin bombardımanında aralarında çocukların da olduğu birçok sivil yaralandı. Güçlerimiz işgalci Türk devletinin 7 Nisan’da gerçekleştirdiği bombardımanlara karşılık verme kapsamında bir eylem gerçekleştirdi. Eylem, Efrîn’in Gobel köyünde işgalci Türk devletine bağlı pusu birimlerine karşı gerçekleştirildi ve 4 asker öldürüldü, 5 asker yaralandı.

* Eylemlerde toplamda 5 çete ve 9 asker öldürüldü, 2 çete ve 10 asker yaralandı.  EFRÎN

 

Seyda’da püskürtüldüler

Eyn Îsa’nın Seyda köyünde geçtiğimiz gece, Türk devleti ve bağlı çeteleri ile QSD güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda QSD, Türk devletinin bir askeri aracını darbeledi ve saldırıyı geri püskürttü. Türk devleti, çatışma ardından Eyn Îsa ilçe merkezi ve M4 karayoluna topçu saldırıları gerçekleştirdi. Sabah saatlerinde ise işgalci Türk devleti, Şehba’ya yönelik yeni bir topçu saldırısı başlattı. Şehba’ya bağlı Ziwan köyü ile Şehba Barajı’nın hedef alındığı saldırılar, gazetemiz baskıya hazırlanırken devam ediyordu.

ANHA’nın bölgeden geçtiği habere göre Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Aqibê köyü çevresi ile Bênê köyü de işgalci Türk ordusu tarafından bombalanıyor.

 

İşgalci yol açıyor, çete katlediyor

Türk ordusu, Kasım 2020’den beri Eyn Îsa çevresinde, özellikle de Kobanê’ye uzanan M4 Karayolu üzerindeki Xalîdiyê, Mielek, Hoşan, El Mişêrfê ve Seyda köylerinde 5 askeri üs kurdu. Türk ordusunun bombardımanları sonucu köylüler göç etmek zorunda kaldı. ANHA’nın son görüntüleri, Türk ordusunun M4 karayolu karşısında inşa ettiği 6 km’lik mevzileri de ortaya koyuyor. Bu üslere ağır silahlar içeren askeri sevkiyatlar yapan Türk devleti, termal kameralar ve radar sistemleri de yerleştirdi.

Türk devletinin üslerinden şimdiye dek onlarca çete üyesi Eyn Îsa’ya yakın köylere geçti. Bu çetelerin saldırılarında 11 sivil yaşamını yitirirken 20’den fazla sivil de yaralandı.

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.