Egîdimin izinde olacağım

Şehit Aydın Kurt

Şehit Aydın Kurt

  • Gever’de 2016'da ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında şehit düşen Aydın Kurt’un cenazesi 7 yıl sonra ailesine teslim edildi. 

Gever’de 2016'da ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında şehit düşen Aydın Kurt’un cenazesi 7 yıl sonra ailesine teslim edildi. 

Colemêrg’in Gever (Yüksekova) ilçesinde 2016’da ilan edilen sokağa çıkma yasakları sırasında şehit düşen 90 kişi arasında bulunan Halk Savunma Birlikleri (YPS) Üyesi Aydın Kurt’un cenazesi, 7 yıl sonra ailesine teslim edildi. 2016'da verdikleri DNA örneğinin sonucunun çıktığını öğrenen aile, bunun üzerine Erzirom’da bulunan Kimsesizler Mezarlığına giderek cenazeyi teslim aldı. Cenazenin Amed’in Rêzan (Bağlar) ilçesinde bulunan Yeniköy Mezarlığında defnedilmesi bekleniyordu.

JINNEWS’e konuşan anne Peyruze Kurt, oğlunun cenazesini bulmak için birçok kez kan örneği ve dilekçe verdiğini belirterek, şunları dile getirdi: “Oğlumun cenazesini Amed'e getirmekten dolayı çok mutluyum. Egîdimi, Çiyager’in yoldaşı ve misafiri ediyorum. İnanıyorum ki onun yarım kalmış davasına binlerce Egîd sahip çıkacak. Bunun için benim umudum çok büyük. Kanımın son damlasına kadar onun davasına sahip çıkacağım. Egîdimin izinde olacağım. 7 yıldır oğlumun kemiklerini arıyorum. Bugün Egîd’i bulduğum için çok mutluyum. 7 yıldır umudumu kesmeden nasıl ki oğlumun cenazesini buldum, Kurdistan’ın da kurulacağına inanıyorum.” AMED

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.