Ekim ayı şehitleri anıldı

Yurt Dışı Haberleri —

.

.

  • Türk devletinin kimyasal saldırıları sonucu şehit düşen 17 özgürlük savaşçısı ile Ekim ayı şehitleri, İsviçre, Almanya, Fransa, Yunanistan, Belçika’da anıldı. 

İsviçre’nin Luzern kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (CDK) düzenlenen anmaya, kimyasal silahla  katledilen gerillalardan Ferhat Güneş’in (Sedat Demhat) ailesi, yakınları ile çok sayıda Kurdistanlı katıldı. Aile adına konuşan CDK Luzern Eşbaşkanı Ercan Güneş, “Serhat ve arkadaşları insanlık dışı kimyasal silah ve zehirli gazlar kullanarak katledildi. Evet, yastayız ve öfkeliyiz. Ama onların mücadelesine sahip çıkarak mücadeleyi onların bıraktığı yerden sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz” dedi. İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) Eşbaşkanı Emrullah Bingül ise basına yansıyan görüntülerin zehirli gaz ve kimyasal kullanıldığına dair hiçbir şüpheye yer bırakmadığını kaydetti. İsviçre Şehit Aile Kurumu (KOMAW) adına konuşan Metin Mintaş ise şehitlerin mücadelesine sahip çıkma çağrısı yaptı.

Almanya’nın Hannover, Mönchengladbach, Freiburg, Mannheim, Dresden; Fransa’nın Touluse, Paris’in Evry banliyosu; Belçika’nın Charleroi; Avusturya’nın başkenti Viyana ve Yunanistan’ın başkenti Atina’da da şehit anmaları gerçekleştirildi. Anmalarda Kürt kadın ordulaşmasının sembol isimlerinden Bêrîtan (Gülnaz Karataş) şahsında, Mersin’de fedai eylem yapan Sara ve Rûken, Süleymaniye’de katledilen Nagihan Akarsel de anıldı. HABER MERKEZİ 

paylaş

   

Yeni Özgür Politika

© Copyright 2024 Yeni Özgür Politika | Tüm Hakları Saklıdır.